Premier League előzetes

Gera a Norwich ellen térhet vissza

  • DA

A "nagyok" szombaton mind pályára léptek, vasárnap csak két mérkőzést rendeznek a Premier League 4. fordulójában. Gera Zoltán és Fülöp Márton klubja, a West Bromwich Albion a Norwich otthonába látogat, a sérüléséből felépült középpályás az újonc ellen debütálhat régi-új csapatában.

Gera három éve emlékezetes gólt rúgott a Norwich Citynek

Norwich City-West Bromwich Albion 14:30, Tv: Digi Sport Plus
Hathárom-tipp: x

Válogatott középpályásunk segítsége elkelne csapatának (melyet 2004 és 2008 között erősített) a West Brom három vereséggel, 2-5-ös gólkülönbséggel kieső helyen áll. Gera a héten már társaival edzett, készen áll a visszatérésre, de előfordulhat, hogy a meccshiány miatt még nem küldi pályára Roy Hodgson.

"Zoltán visszanyerte erőnlétét. Fizikailag jó állapotban van, de még készen áll a mérkőzésre, hiszen az előző szezonban játszott utoljára. Ha van más lehetőség, akkor pihentetni fogom a Norwich ellen. Minden attól függ, milyen állapotban térnek vissza a válogatott játékosok. Hosszú még a szezon, nem akarom addig játszatni, amíg nem muszáj" - nyilatkozta még szerdán Hodgson a klub hivatalos honlapjának. Gera még májusban, a Fulham futballistájaként szenvedett bokasérülést, júliusban megműtötték.

A hírek szerint egyedül a csatárkettős Peter Odemwingie és Shane Long küzd kisebb sérüléssel, de ott lehetnek a Carrow Roadon.

Gera, no meg a WBA számára is emlékezetes volt az utolsó összecsapás a Norwich ellen, légiósunk 2008 áprilisában épp a Norwich otthonában szerezte utolsó gólját a birminghami alakulat színeiben, a meccset  2-1-re gre nyerte a West Brom, ezzel megnyerte a Championshipet, és feljutott az élvonalba.

A Norwich szintén első győzelmére hajt a PL-ben hat és fél év után, de két pontot már szereztek. Paul Lambert menedzser az eltiltott John Ruddy kapussal nem számolhat, a védő Defender Zak Whitbread szerepelése húzódás matt kérdéses, az Evertontól kölcsönvett csatár, James Vaughan pedig debütálhat. A Kanárik a Stoke és a Cheslea ellen is emberhátrányban fejezték be a mérkőzést, így a csapatnak a lapokra is ügyelnie kell.

Fulham-Blackburn Rovers 17:00
Tv: Digi Sport
Hathárom-tipp: 1

Gera korábbi (2008-2011) együttese a sereghajtó, háromszor kikapó Blackburnt fogadja. Martin Jol csapata sem áll sokkal jobban, az első fordulóban az Aston Villa ellen mentettek pontot (0-0), utána a Wolverhamtontól és a Newcastle-tól is kikaptak. A betlik miatt a londoniak leszerződtették Bryan Ruitzt (Twente), Zdenek Grygerát (Juventus) és Orlando Sát (Porto) az átigazolási piac utolsó napjaiban, aki szerepet kaphatnak kék-fehérek ellen is, és felépült John Arne Riise is.

A Blackburn is erősített, Yakubu (Everton), Scott Dann (Birmingham) és Simon Vukcevic (Sporting) bemutatkozhatnak, de Morten Gamst Pedersen,  Ryan Nelsen és David Dunn játéka kétséges. A Fulham győzelmével egyébként "történelmet írhat", a Rovers még sosem vesztette el első négy bajnokiját 1888 óta. Márciusban 3-2-re a londoniak nyertek.