Serie A

Futballünnepet rendezett a Juventus az új arénában

Tétmérkőzésen is felavatta új stadionját a Juventus, a Serie A 2., "nyitó" fordulójában. A Zebrák közönségszórakoztató, remek játékkal 4-0-ra verték a Parmát, visszavágva a tavalyi kettős vereségért. Andrea Pirlo szenzációsan mozgatta a Juve gépezetét, az új igazolás Arturo Vidal góllal debütált. Antonio Conte keze alatt dobogóesélyes csapat formálódott a nyáron.

Del Piero és Pirlo volt a Juventus motorja a Parma ellen

Új, ultramodern arénájában fogadta a Juventus azt a Parmát, amely az előző idényben kétszer is megverte a Zebrákat. Januárban, még a Stadio Olimpicóban 4-1-re... Most, immár Antonio Conte irányításával valóban megújulni látszik a Juve. A hazaiak a 17. percben vezetéshez jutottak: egy szenzációs Pirlo-átadás után Stephan Lichtsteiner helyezett a kapuba (1-0). A 38. percben kettővel mehetett volna a Juventus, de Matri fejesét vitatható módon nem adta meg a játékvezető, les miatt.

Andrea Pirlo szenzációsan mozgatta a csapatot, az előző szezonhoz képest teljesen más tempóban futballozott a Juventus, míg a Parma nagyon messze volt januári játékától, amikor egy négyes hintettek a Stadio Olimpicóban, az első 45 percben unatkozott kapujában Gianluigi Buffon.

A szünet után ugyan némileg feléledt a Parma, az 53. percben Buffon hibájából egyenlíthettek volna, a kapus kiejtette kezéből a labdát, de másodszorra megfogta Pelle elől. Az 55. percben Matri egy az egyben mehetett kapura, de a bal kapufáról kifelé pattant a labda.  Három perccel később aztán Del Piero középről passzolt jobbra Pepének, aki kilőtte a hosszú sarkot (2-0).

A 74. percben a Del Pierót váltó Arturo Vidal óriási góllal mutatkozott be új csapatában: egy védőről a középpályás elé pattant a labda, aki kapásból a jobb alsóba bombázott (3-0). Tíz perccel később Pirlo mesterien tálalt Marchisio elé, aki Mirante felett átemelte a labdát (4-0). A 90. percben tizenegyesből szépített ugyan a vendégcsapat, (4-1, De Ceglie utolsó emberként buktatta Giovincót, piros lapot kapott, a sértett bevágta), de ez nem rontotta el a torinói futballünnepet.

Pazar formában futballozva 4-1-re nyerte a mérkőzést a Juventus, Andrea Pirlo és Alessandro del Piero remek labdákkal szolgálta ki a társakat. Különösen előbbi játéka a dicsérendő, a 32 éves karmester úgy szervezte a Juve játékát, mintha évek óta Zebra-mezben játszana. Ez a Juventus bizony már a nem a tavalyi, egy meccs alapján ugyan még túlzás lenne jóslatokba bocsátkozni, de az látszik, hogy Antonio Conte keze alatt ütőképes, a támadójátékot favorizáló alakulat formálódik Torinóban. A Zebráknak komoly esélyük van arra, hogy beszóljanak a scudettóért 2003 óta folyó milánói különcsatába.

Serie A, 2. forduló:
Juventus-Parma 4-1 (2-0)
Torinó, Juventus Stadion, 41 000 néző. V: Domenico Celi
 
JUVENTUS: Buffon - Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, De Ceglie - Marchisio, Pirlo - Giachherini, Pepe (Kraszics 71.), Matri (Vucsinics 57.), Del Piero (Vidal 67.). Vezetőedző: Antonio Conte. Cserepad: Storari, Bonucci, Vidal, Elia, Toni, Kraszics, Vucinic.
PARMA: Mirante - Zaccardo, Paletta, Lucarelli, Rubin - Valiani, Morrone, Galloppa, Modesto (Biabiany 62.) - Giovinco - Pelle. Vezetőedző: Franco Colomba. Kispad: Pavarini, Blasi, Feltscher, Zé Eduardo, Crespo, Biabiany, Floccari.
Gólszerző: Lichtsteiner (17.), Pepe (58.), Vidal (74.), Marchisio (83.), illetve Giovinco (90+2. - tizenegyesből)
Sárga lap: Lucarelli (47., illetve Mirante (88.). Piros lap: De Ceglie (90+1.)
További eredmények:
Szombaton:
Cesena-SSC Napoli 1-3 (1-1)
g: Guana (24.), illetve Lavezzi (3.), Campagnaro (67.), Hamsik (87.)
kiállítva: Benalouane (Cesena, 56.)
Pénteken játszották:
AC Milan-SS Lazio 2-2 (2-2)
g: Ibrahimovic (29.), Cassano (33.), illetve Klose (12.), Cisse(21.)
Később:
AS Roma-Cagliari 15
Catania-Siena 15
Chievo Verona-Novara 15
Fiorentina-Bologna 15
Genoa-Atalanta 15
Lecce-Udinese 15
Palermo-Internazionale 20:45