US Open

A címvédő Rafael Nadal is döntős New Yorkban

  • VNA

Négy játszmára volt szüksége Nadalnak ahhoz, hogy a US Open második férfi elődöntőjében legyőzze Andy Murrayt.

Nadal idén harmadszor győzte le GS-elődöntőben Murrayt

A férfi tenisz történetében most fordult elő 13. alkalommal, hogy az első négy helyen kiemelt játékos jutott be egy Grand Slam torna elődöntőjébe - erre a US Openen utoljára 1992-ben volt példa. A második helyen kiemelt Rafael Nadal ellenfele az élete első Grand Slam sikerére hajtó Andy Murray volt a második elődöntőben. A címvédő spanyol játékos remekül kezdte a mérkőzést, ahol az első szettet egyetlen adogatáselnyerésnek köszönhetően 6-4 arányban hozta. A második játszmában ugyan Murraynek is voltak lehetőségei, de a skót sokat hibázott fontos labdáknál, így a kétszer is brékelő Nadal már kétszettes (6-4, 6-2) előnybe került.

A harmadik szett elején aztán végre Murray is tudott előnyt kiharcolni, amelyet végig is vitt a játszmán, a 6-3-as eredmény azonban csak a szépítéshez volt elég. A negyedik szettben ugyanis Nadal ismét jól játszott, és végül viszonylag simán jutott be a hétfői döntőbe, ahol a tavalyi finálé megismétléseképpen a szerb Novak Djokovics lesz az ellenfele. Murray elsősorban a hosszú labdamenetekben maradt alul, és mivel a hibákat tekintve (55-23) sokkal rosszabb mérleggel zárt, mint Nadal, így nem volt esélye igazán a spanyol legyőzésére.

Bár a mérkőzés csak négy játszmát hozott, de mivel hosszabb labdamenetek voltak, mint a Djokovics-Federer találkozón, így ez a mérkőzés is közel olyan hosszú, három óra 20 perces volt. Murray ugyan három éve egyszer legyőzte már Nadalt a US Open eldöntőjében, most azonban az idei wimbledoni tornához hasonlóan ismét a spanyol jutott tovább ellene a döntőbe. Nadal tovább javította remek mérlegét (13-4) Murray ellen, és ismét finalista lett egy Grand Slam-tornán. Ha hétfőn győz a döntőben, akkor 11. Grand Slam-sikerét arathatja, és ezzel utolérheti Björn Borgot és Rod Lavert a vonatkozó rangsorban.

US Open – férfi elődöntő
Rafael Nadal (spanyol, 2.) – Andy Murray (brit, 4.) 6-4, 6-2, 3-6, 6-2