NB I előzetes

Szivics nem számolgat, a dobogóra tör

  • Göbölyös János
megosztom

A válogatott mérkőzések miatt két hét szünet után folytatódik az OTP Bank Liga. A 8. forduló szombati játéknapján öt mérkőzést rendeznek. A Ferencváros ellen az első győzelmét megszerző Vasas az utóbbi három meccsén veretlen Kecskemét vendége lesz.

Kecskeméten a dobogóra várják a csapatot

Tököli Attila távozása hagyott azért némi űrt Kecskeméten. S bár a csapat eredményein ez eddig alig észrevehető, a klub biztos ami biztos alapon csatárt igazolt, méghozzá a bajnoktól. Lencse Lászlóval egyéves kölcsönszerződést kötött a KTE, így aztán esély van arra, hogy folytatódik a csapat gólszegénynek eddig sem nevezhető futballja.

OTP Bank Liga, 8. forduló:
Kecskeméti TE–Vasas-Híd
Kecskemét, Széktói Stadion, 09.10., szombat, 19.00. Vezeti: Kovács J. Zoltán (Viszokai L., Medovarszki J.)
Hathárom-tipp: 1
Ami a szombati mérkőzést illeti, nem sok jót sejtet a vendégek számára. A kecskemétiek a 2008-as élvonalbeli debütálásuk óta mindössze egyetlen pontot ,,adtak” a Vasasnak, igaz, azt a legutóbbi, angyalföldi fellépésükön. A hazaiak fölénye így is óriási, mutatja ezt a 14-4-es gólkülönbség is.  
Tomiszlav Szivics azonban nem az a típusú edző, aki túlzott jelentőséget tulajdonít a statisztikának, ezt már csak azért sem teheti meg, mert ha valaki, ő aztán saját tapasztalatából tudja, hogy egy edzőváltás alapjaiban megváltoztathatja a csapat addigi formáját, teljesítményét. A KTE trénere a kecskemetite.hu-n röviden vázolta a a mérkőzéssel kapcsolatos várakozását:

"Tudom, hogy Marijan Vlak az elmúlt két hétben nagyon megdolgoztatta játékosait. Kemény, nehéz mérkőzésre számítok a Vasas ellen, de győznünk kell, ha ott akarunk lenni, ahová szurkolóink várnak bennünket!"

Szivics az utolsó mondatával arra, a Kecskeméten egyre többször hallható szurkolói megnyilvánulásra reagált, mely szerint a jelenlegi együttessel a dobogón kellene végezni.

Ez persze odébb van, mint ahogy a Vasasnak is kell még idő a teljes talpra álláshoz. Marijan Vlak érkezésével ugyan eredményesebb a piros-kékek játéka, a legutóbbi, Ferencváros elleni ,,stadion búcsúztatón” ha látvány nem is volt, de legalább a három pont összejött.

"Tisztában vagyok Tomiszlav Szivics munkásságával, eredményeivel, és ragyogó edzőnek tartom – dicsérte kollégáját az nb1.hu-n Vlak, majd rátért a mérkőzésre. - Jó csapat alakul ki a kezei között, ugyanakkor a Vasasnak is megvannak a jellemzői, sajátosságai, nem a Kecskeméttel, hanem a saját játékunkkal kell foglalkozzunk. Szombaton este az lesz a döntő, hogy ki tudja a másikra ráerőltetni az akaratát. Szivics általában bátor támadójátékkal rukkol elő, de ez nem azt jelenti, hogy mi visszaállunk védekezni, dominálni szeretnénk."

Forma index (a legutóbbi öt mérkőzés alapján)*
Videoton-Haladás

ellenfél eredmény pontszám
KECSKEMÉTPécs (NB I)
2-2 1,25

Honvéd (NB I)
3-1 2

Haladás (NB I) 2-2 1,25

Szolnok (LK)
3-1 1,50

Újpest (LK)
4-3 1
Aktuális forma-index*

1,40
VASASGyőr (NB I)
2-3 0

ZTE (NB I)
1-1 1,25

FTC (NB I)
2-0 2

Mezőkövesd(LK)
2-2 0,75

Debrecen (LK)
3-3 0,50
Aktuális forma-index*

0,90

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* Megpróbáljuk számszerűsíteni, melyik csapat milyen formában várja az aktuális bajnoki mérkőzését. Az értékelésnél mindig a legutóbbi öt találkozót vesszük figyelembe, a különböző meccseket más-más nehézségi fokozatba soroltuk. A győzelemért kétszer annyi pontszám jár, mint a döntetlenért, ha ezt tétmérkőzésen vendégként éri el a csapat, azt 0,5 illetve 0,25 ponttal jutalmazzuk. Az átlagolás után (az öt meccs összpontszámát elosztjuk öttel) a végeredmény megmutatja az adott együttes aktuális formáját. A tévedés jogát természetesen fenntartjuk, hiszen bármikor történhet meglepetés. De hát, ettől (is) izgalmas a játék.

Pontozási rendszer
A legutóbbi öt mérkőzésen elért győzelmekért (és döntetlenekért) kapható pontok
Bajnokok Ligája 3,0( 1,50)
Európa Liga 2,5 (1,25)
NB I 2,0 (1,00)
Magyar Kupa 2,0 (1,00)
Egyéb nemzetközi 2,0 (1,00)
Szuperkupa 1,5 (0,75)
Ligakupa 1,0 (0,50)
Egyéb hazai 1,0 (0,50)
megosztom