Forma-1

Kubica visszatérése a Forma-1-be csak idő kérdése

megosztom

Semmi sem veszélyezteti a visszatérését Robert Kubicának, a Forma-1-es Renault istálló lengyel pilótájának, aki februárban súlyos ralibalesetet szenvedett.

Kubica számára nincs akadálya a visszatérésnek - Fotó: AFP

"Minden akadályon túljutott, hogy mikor ülhet újra volán mögé, az már csak idő kérdése" - fogalmazott Daniele Morelli, a 26 éves autóversenyző menedzsere, s hozzátette, az elsődleges cél az, hogy Kubica októberben újra sisakot húzhasson. "A legfontosabb, hogy ismét vezethessen, mindegy, hogy a szimulátorban, vagy például gokartban."
   
Morelli azt mondta, az orvosok tájékoztatása szerint nincs kétség afelől, hogy újra teljesen egészséges lesz a pilóta, aki épp rehabilitációjának utolsó, négyhetes fázisában jár. A menedzser kijelentette, a Renault istálló fenntartja az egyik versenyzői ülést Kubicának, akinek egyelőre nincs érvényes szerződése a 2012-es idényre.
   
A pilóta február 6-án, egy olaszországi raliviadalon szenvedett súlyos balesetet, a karját, a lábát és a kézfejét többször meg kellett operálni, 11 hétig kórházban volt. A rehabilitáció alatt többször hangsúlyozta: 2012-ben ismét szeretne versenyezni.
   
Kubica helyét a Renault-nál a német Nick Heidfeld vette át, akit a Belga Nagydíj óta a brazil Bruno Senna helyettesít.

megosztom