Davis Kupa

Kis Sebő helyettesíti Kellner Ádámot

  • MTI

Kis Sebő helyettesíti a betegeskedő Kellner Ádámot a jövő pénteken kezdődő, britek elleni tenisz Davis Kupa-mérkőzésen, amelyen az euro-afrikai zóna I. csoportjába jutás a tét.

Ezt Hornok Miklós DK-kapitány közölte szombaton az MTI-vel, hozzátéve, hogy kényszerhelyzetbe került, de számít Kis Sebőre, aki kipróbált teniszező, és többször játszott a válogatottban.
   
Kellner Ádám még New Yorkban, a US Open selejtezője idején kapott egy vírusfertőzést, azóta sem gyógyult meg, ezért nem vállalta a szereplést. Glasgow-ban így Balázs Attila, Bardóczky Kornél, Balázs György és Kis Sebő alkotja az együttest.
   
Az összecsapást a glasgow-i Braehead Arénában rendezik meg kemény pályán. A britek a világranglistán negyedik Andy Murray-t is nevezték, aki jelenleg elődöntős a US Openen.
   
A magyarok eddig háromszor játszottak jelenlegi riválisukkal, és a britek vezetnek 2-1-re. Legutóbb 1993-ban találkozott a két csapat, akkor a Noszály Sándor, Krocskó József, Markovits László, Lányi András alkotta csapat emlékezetes meccsen 3-2-re győzött a Margitszigeten.