La Liga

Kétgólos előnyt pazarolt el a Barcelona

A Villarreal 70 percet emberhátrányban játszott, de így is pontot szerzett

A címvédő Barcelona a Real Sociedad vendégeként 2-2-es döntetlent ért el úgy, hogy Josep Guardiola együttese Xavi és Fabregas révén már kétgólos előnyre is szert tett.  A másik 18 órakor kezdődő találkozón a Villarreal 70 percet emberhátrányba futballozott, de ennek ellenére mégis a Sevilla mentett pontot a mérkőzés hajrájában.

Lógathatják az orrukat a Barcelona játékosai, nyert meccset engedtek ki a kezükből
Ahogy azt várni lehetett a katalánok kezdték jobban a mérkőzést, a gránátvörös-kékek a 10. percben Xavi révén meg is szerezték a vezetést. A szokásos labdajáratás után Fabregas ívelt remekül a védők mögé, a nyáron érkezett Alexis Sáncheznek nem okozott gondott megszelídíteni a labdát, és a kivetődő kapus mellett a csapattárshoz passzolt, akinek nem volt nehéz dolga.

A Sociedad játékosai szinte még fel sem ocsúdtak a gól miatt, amikor is megduplázta előnyét a Barcelona: ezúttal Xavi volt az, aki a védővonal mögé rúgta a labdát, Fabregas ugyan nagyon önzetlenül Sánchez elé centerezett, de mivel a chilei próbálkozását kivédte a kapus, a kipattanót végül ő pofozta a hálóba. Ekkor úgy nézett ki, hogy gólparádét rendezhetnek a katalánok, kevesen gondolták volna, hogy pontosztozkodás lesz a mérkőzés végén.

A második félidőre ugyanis egy teljesen más Sociedad futott ki a pályára, és ahogy a mérkőzés elején a Barcelona, úgy a hazaiak is két perc alatt két gólt tudtak szerezni. Előbb az 59. percben Agirretxe vette be Victor Valdés kapuját, majd a 61. minutumban Griezman is betalált.

Ugyan Pep Guardiola ekkor pályára küldte Lionel Messit is, és hiába volt 76%-ban a labda a Barcelonánál, a hátralévő szűk félórában már nem tudtak felpörögni a katalán játékosok, maradt tehát a döntetlen. 

Ezzel a találkozóval egyidőben rendezték a Villarreal - Sevilla összecsapást is, ahol szintén 2-2-vel ért véget a 90 perc. A szenzációs formában lévő Negredo révén az andalúzok szereztek vezetést, de Guiseppe Rossi büntetőjével még az első játékrészben egalizált a "Sárga Tengeralattjáró". A fordulást követően a csereként beállt Ruben góljával már a hazaiaknál volt az előny, de a 86. percben Jesus Navas labdáját Alexis értékesítette - beállítva ezzel a végeredményt. A mérkőzésen a Villarreal közel 70. percet emberhátrányban futballozott, ennek tükrében hízelgő az egy pont a számukra.

Primera División
3. forduló
Real Sociedad - Barcelona 2-2
G: Agirretxe (59.) Griezman (61.) ill. Xavi (10.) Fabregas (11.)
Villarreal - Sevilla 2-2
G: Rossi (35.- 11-esből) Ruben (73.) ill. Negredo (24.) Alexis (86.)
később:
Real Madrid - Getafe
Valencia - Atlético Madrid