NB I előzetes

Kaposváron a csúcson maradhat a Győr

  • Göbölyös János

A válogatott mérkőzések miatt két hét szünet után pénteken folytatódott az OTP Bank Liga. A 8. forduló szombati játéknapján öt mérkőzést rendeznek. A mezőnyben immáron egyedüliként százszázalékos Győr a legutóbbi négy bajnokiján nyeretlen Kaposvár vendége lesz.

Ha valakinek jól jött egy kis pihenő Kaposváron, az minden bizonnyal Sisa Tibor. A csapat utóbbi két bajnoki mérkőzése leginkább az edzőt, egészen pontosan annak idegállapotát viselte meg. Először a megyei rivális Siófok pörkölt oda a Rákóczinak (3-1) három 11-essel és két kiállítással, majd következett a Paks elleni hazai meccs, amely egy perccel a rendes játékidő után még 4-2-re állt. A vége iksz lett, és ez ha lehet még inkább felzaklatta az amúgy higgadtságáról (is) híres trénert. Volt tehát miről elbeszélgetnie játékosaival, bár nyilván túl sokáig nem emészthette magát a történteken, hiszen a következő ellenfél az eddigieknél is veszélyesebbnek ígérkezik a kaposváriak számára.

OTP Bank Liga 8. forduló:
Kaposvári Rákóczi–Győri ETO
Kaposvár, 09.10., szombat, 19.00, Vezeti: Németh Ádám (Butkai Zs., Tóth I.)
Hathárom-tipp: x
"Magyarország jelenleg egyik legjobb formában levő csapata érkezik hozzánk – fogalmazott Sisa Tibor az nb1.hu-n. - A Győr nagyon egységes, fegyelmezett csapat, emellett jó játékosállománnyal is rendelkezik. Nálunk sérülések és edzéskihagyások okoznak némi fejfájást, vannak játékosok, akik alig várják, hogy bizonyíthassanak, ami új motivációs erőt adhat. Egy biztos, a Győr ellen maximális teljesítményt kell hozni mindenkinek, hogy eredményesek lehessünk."

Péntek este óta az ETO-nál nincs jobb csapat a mezőnyben. Azzal, hogy a Debrecen pontokat vesztett Siófokon, minimum egy napig csak a győriek büszkélkedhetnek azzal, hogy hibátlanul teljesítették az eddigi fordulókat, ha pedig Kaposváron is hozzák eddigi formájukat, akkor egyedüliként birtokolhatják az első helyet. Csertői Aurél még a Loki meccse előtt nyilatkozott az eto.hu-nak, így aztán nem tudott reagálni arra, hogy megszakadt a DVSC sorozata. Igaz, a listavezető mestere eddig sem foglalkozott a jelenlegi legnagyobb riválissal, csakis a saját csapatának játéka érdekelte.     

"Szerencsére Koltai Tamás sérülése rendbe jött, így nem kell változtatnom a kezdőcsapaton – utalt Csertői a válogatott összetartásán megsérült csatár állapotára. - Tudjuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz Kaposváron. Az ellenfelünk jó csapat, ezt láthattuk a legutóbbi, Paks elleni gólokban gazdag mérkőzésén is. A hétközi Ligakupa találkozón újra megtapasztalhatták játékosaim, miért kell egy mérkőzésen százszázalékos koncentráció kilencven percen át, ezért bízom a sikersorozat folytatásában, és az újabb három pont megszerzésében."

Forma index (a legutóbbi öt mérkőzés alapján)*
Kaposvár-Győr

ellenfél eredmény pontszám
KAPOSVÁR



Újpest (NB I)
2-2 1

Siófok (NB I)
1-3 0

Paks (NB I) 4-4 1

Pécs (LK)
2-1 1,50

Siófok (LK)
2-0 1
Aktuális forma-index*

0,90
GYŐR




Vasas (NB I)
3-2 2

Paks(NB I)
2-1 2,5

ZTE (NB I)
5-1 2

Pápa (LK)
0-0 0,75

Haladás (LK)
2-2 1
Aktuális forma-index*

1,65

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* Megpróbáljuk számszerűsíteni, melyik csapat milyen formában várja az aktuális bajnoki mérkőzését. Az értékelésnél mindig a legutóbbi öt találkozót vesszük figyelembe, a különböző meccseket más-más nehézségi fokozatba soroltuk. A győzelemért kétszer annyi pontszám jár, mint a döntetlenért, ha ezt tétmérkőzésen vendégként éri el a csapat, azt 0,5 illetve 0,25 ponttal jutalmazzuk. Az átlagolás után (az öt meccs összpontszámát elosztjuk öttel) a végeredmény megmutatja az adott együttes aktuális formáját. A tévedés jogát természetesen fenntartjuk, hiszen bármikor történhet meglepetés. De hát, ettől (is) izgalmas a játék.

Pontozási rendszer
A legutóbbi öt mérkőzésen elért győzelmekért (és döntetlenekért) kapható pontok
Bajnokok Ligája 3,0( 1,50)
Európa Liga 2,5 (1,25)
NB I 2,0 (1,00)
Magyar Kupa 2,0 (1,00)
Egyéb nemzetközi 2,0 (1,00)
Szuperkupa 1,5 (0,75)
Ligakupa 1,0 (0,50)
Egyéb hazai 1,0 (0,50)