Női kosárlabda

Fürész Emőke a másodosztályban tér vissza

Klasszis játékossal erősödött a másodosztályban induló Szeged KE női kosárlabdacsapata. Az elmúlt szezont kihagyó volt válogatott bedobó, Fürész Emőke 17 hónap után tér vissza.

Tizenhét hónapos szünet után állt újra edzésbe három hete Fürész Emőke, a szegedi női kosárlabdázás egyik legmeghatározóbb egyénisége. A 34 éves bedobó gyermeke, Boróka februárban jött a világra.

"Szenzációs dolog anyának lenni - mondta a volt válogatott játékos a delmagyar.hu-nak. - Korábban jellemző volt rám, hogy egy-egy nem jól sikerült edzés vagy mérkőzés végeztével bosszús voltam, puffogtam, most viszont amikor hazaérek, és ott vár a kislányom, minden gondomat elfelejtem. Bár nagyon sajnálom, hogy a csapat nem indul az A csoportban, számomra sokkal kedvezőbb, hogy a másodosztályú küzdelmekben veszünk részt. Szülőként nem tudok annyit edzeni, mint korábban, de szerencsére edzőnk, Andi rugalmas, így előfordul, hogy a kadettcsapattal tréningezem. Elsősorban most már anya vagyok, a játék, bár nagyon szeretem, csak utána következhet."

Fürész Emőke egyelőre erre a szezonra tervez, az évad végén újra átgondolja a folytatást.