Serie A előzetes

A stabil Napoli a Mutuval megerősített Cesenával kezd

Szombaton egyetlen találkozót rendeznek a Serie A második fordulójában, ami a két héttel ezelőtti sztrájk miatt valójában az olasz bajnokság nyitánya. A tavalyi bronzérmes Napoli a Cesenához látogat, ami papíron sima vendéggyőzelmet is jelenthetne, de nem feledkezhetünk el a hazaiak legnagyobb erősítéséről, Adrian Muturól!

A tavalyi bronzérmes Napoli a Cesenához látogat

Cesena-Napoli szombat 20:45 (Digi Sport) hatharom-tipp: 2 A hazaiaknál sok minden megváltozott a nyáron, a vendégeknél azonban sokkal nagyobb volt a stabilitás. A Cesena kispadján új edző, Marco Giampaolo ül, és az ő feladata lesz a botrányhős, de vitathatatlanul nagyszerű teljesítményre képes Mutu beépítése. A másik oldalon maradt Walter Mazzarri, de ő is beszerzett néhány új embert. Gökhannak, Dzemailinek, Pandevnek, valamint Britosnak is nagy szerepe lehet majd abban, hogy a csapat megállja a helyét a Bajnokok Ligájában és a bajnokságban is, de utóbbi sérülés miatt a nyitányon még biztos nem mutatkozik be.

A statisztikák közül nem sok minden szól a hazai csapat mellett. Az elmúlt 11 Serie A-ban töltött szezonjukat nem tudták győzelemmel kezdeni, és a Napolitól is kikaptak a legutóbbi négy mérkőzésükön. Viszont február óta csak egyszer kaptak ki otthon, és a nyáron is jól teljesítettek hazai pályán.
A szezonkezdeteire a vendégcsapat sem lehet büszke, hiszen utoljára 1994-ben tudták megnyerni az első találkozójukat a legfelső osztályban. A tavalyi hajráikra viszont annál inkább, 21 gólt lőttek a mérkőzéseik utolsó negyedóráiban, aminél jobbat senki nem produkált. Márpedig az első találkozón biztos meglesz bennük az erő és a lendület az eredményes utolsó rohamokra.