La Liga

A Real nem hibázott, négyet hintett a Getafénak

A spanyol labdarúgó-bajnokság szombat esti fordulójában a Real Madrid hazai pályán 4-2-re legyőzte a Getafe együttesét. A "blancók" közül Karim Benzema duplázni tudott, míg Cristiano Ronaldo büntetőből volt eredményes.

Benzema továbbra is tartja jó formáját
Nagy lehetőség hullott a Real Madrid ölébe azzal, hogy a nagy rivális Barcelona kétgólos előnyről sem tudta megszerezni a három pontot a Real Sociedad vendégeként. José Mourinho csapata  nem tette meg azt a "szivességet" a katalánoknak, hogy hibázzon, magabiztos játékkal győzte le a madridi kiscsapatot.

A találkozó első gólját a 14. percben a remek formában játszó Karim Benzema szerezte, de a kezdeti lendület után a vezetés birtokában alább hagytak a hazai rohamok. A 39. percben Miku révén szinte a semmiből egyenlített a Getafe, így a szünetben 1-1-es állást mutatott az eredményjelző.

A folytatásban sokáig úgy tűnt, hogy szenvedésbe csaphat át a "királyiak" mérkőzése, de aztán a 60. percben Cristiano Ronaldo egy véleményes tizenegyest értékesítve újra megszerezte csapatának a fórt. Nem sokkal később Benzema "köszönt be" ismét, de még ekkor sem dőlhettek nyugodtan hátra a Realért szorítók, ugyanis 5 percre rá Miku újabb gólt ért el.  A három pont sorsát a hajrában csereként beálló Higuaín döntötte el, az argentin a brazil Kaká passzából volt eredményes.

A Real Madrid két fordulót követően 10-2-es gólkülönbséggel vezeti a spanyol pontvadászatot, két ponttal megelőzve a Barcelona csapatát.

Primera División
3. forduló
Real Madrid - Getafe 4-2
G: Benzema (14. 69.) Ronaldo (60. - 11-esből) Higuaín (88.) ill Miku (39. 74.)
korábban:
Real Sociedad - Barcelona 2-2
G: Agirretxe (59.) Griezman (61.) ill. Xavi (10.) Fabregas (11.)
Villarreal - Sevilla 2-2
G: Rossi (35.- 11-esből) Ruben (73.) ill. Negredo (24.) Alexis (86.)