Atlétika

Rudisha újra világrekordért utazik Rietibe

  • VNA

Rietiben ismét világrekordot szeretne futni a kenyai David Rudisha, aki első futóként teljesítené 1:41-en belül a 800 méteres távot.

Tavaly remek nyara volt a kenyai David Rudishának, aki előbb Berlinben (1:41,09), majd néhány nappal később Rietiben (1:41,01) futott új világrekordot 800 méteren. Szombaton ismét az olasz város lesz a házigazdája az IAAF World Challenge sorozatba tartozó rangos atlétikai versenynek és a Teguban világbajnoki címet szerző Rudisha ismét ott lesz a versenyen, ahol újra rekorddöntésen töri a fejét. A 22 esztendős kenyai futó lehet az első, aki 1:41-en belül futhatja le a kétkörös távot. Rieti amúgy az egyik kedvenc helyszíne Rudishának, aki tavalyi világrekordja előtt 2009-ben is remekelt ezen a versenyen, amikor 1:42,01-el új Afrika-rekordot ért el.

„David remek formában van, a világbajnokságon nem is mutatott meg mindent igazi tudásából. Ha jó körülmények lesznek, szerintem meglehet az újabb világcsúcs” - nyilatkozta a kenyai futó menedzsere, James Tampleton. Rietiben Rusisha mellett további 2011-es világbajnokok is ott lesznek a mezőnyben, így többek között a 100 méteres gátfutás ausztrál bajnoka, Sally Pearson és a női kalapácsvetés tegui győztese, az orosz Tatjana Liszenko is részt vesz a versenyen.

A kalapácsvetők pénteki selejtezője után szombaton csak a legjobbak lépnek majd dobókörbe Rietiben. Vb-ezüstérmesünk, Pars Krisztián tegui formában teljesítette az első kört, hiszen idei második legjobb dobásával, 81,12 méteres eredménnyel várhatja a szombaton 16.50-kor kezdődő döntőt.