Juventus

Nem fukarkodtak a show-elemekkel a stadionavatón - videó

  • MTI/63

A Notts County elleni találkozóval hivatalosan is felavatták a Juventus saját tulajdonban lévő új futballarénáját. A mérkőzés előtt látványos show-al köszöntötték a 41 ezer néző befogadására alkalmas stadion "első napját".

A Juventus új stadionjának megnyitóünnepsége - Fotó: AFP
Az "Öreg hölgy" vezetői büszkén beszéltek a modern, minden igényt kielégítő, 41 ezer férőhelyes arénáról, mely Olaszországban egyedülállónak nevezhető, ugyanis a kluboknak nincs saját pályájuk, így az AC Milan, az Internazionale vagy az AS Roma is csak bérlő.

"Az olasz futball legnagyobb problémája a saját kezelésű stadionok hiánya" - mondta az ünnepségen Giancarlo Abete, a nemzeti szövetség elnöke, aki a Juventus vezetőihez hasonlóan bízik abban, hogy a példán felbuzdulva több más klubnál is belevágnak saját stadion építésébe.

A Juve elöljárói azért az angol - ma már - kiscsapatot választották ellenfélül, mert 1903-ban éppen miatta változtatta meg mezszínét rózsaszínről fekete-fehér csíkosra a torinói klub. A találkozó 1-1-re végződött.

Az első tétmérkőzésre vasárnap kerül sor a Juventus Arenában, ahol az első sorban ülők a pályától alig több mint hét méterre nézhetik majd kedvenceiket a Parma elleni bajnokin.