Kosárlabda

Menesztették Mészáros Lajost és Székely Norbertet is

  • MTI/63
megosztom

A női és a férfi kosárlabda-válogatottat irányító mindkét szakember, azaz Székely Norbert és Mészáros Lajos is távozik posztjáról - derült ki a magyar szövetség pénteki elnökségi ülésén.

Az MKOSZ tájékoztatása szerint mindkét szakvezetői helyre nyílt pályázatot írnak ki, melyen az eddigi kapitányok éppúgy jelentkezhetnek, mint külföldi szakemberek.

A nyáron előbb júniusban a női csapat, majd augusztusban a férfi együttes bukta el az Európa-bajnoki pótselejtezőt, s maradt le az Eb-ről. A nők csoportjukat megnyerték, ám a németek elleni párharcban alulmaradtak, míg a férfiak a három csapatos csoport utolsó helyén végeztek hat vereséggel, s búcsúztak az Eb-álmoktól.

Hétfőn az MKOSZ szakmai bizottsága elfogadta a szakemberek pótselejtezőről készített jelentését, az elnökségi ülésen azonban - egyhangúlag - a pályázat kiírásáról döntöttek.

Mészáros Lajost 2008 júniusában nevezték ki a szakmai igazgatói posztra, míg Székely 2009 novemberében került a női együttes élére.

Mészáros Lajos a bb1.hu szakportálnak azt nyilatkozta a döntés után, hogy számított a döntésre.
"Azt hiszem, minden benne van az elnökség közleményében. Döntésüket természetesen tiszteletben tartom. Nem ért váratlanul a helyzet, hiszen mint ahogy azt már korábban is nyilatkoztam, ez benne volt a pakliban."

 

megosztom