Öttusa-vb

Kasza Róbert után Tibolya Péter is bejutott a döntőbe

  • MTI
Címkék:
megosztom

Tibolya Péter is bejutott a moszkvai olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokság döntőjébe.

Az egyéni induló Tibolya vívásban nem remekelt, 900 pont alatt maradt (888 p), s úszásban sem tudott javítani a helyzetén (2:11.58 p - 1224), így a kombinált szám előtt nem állt továbbjutó helyen: tizennegyedikként vághatott neki a lövészettel nehezített 3x1000 méteres futásnak.

Az utolsó szám során aztán csaknem hibátlanul lőtt, a második sorozathoz már az éppen továbbjutó 12., a következőhöz pedig a harmadik helyen érkezett, végül az olimpiai ezüstérmes litván Edvinas Krungolcasszal szinte kéz a kézben futott be az első helyen. Összességében 4640 pontot gyűjtött. 

"Amikor a tavalyi világbajnokságon kiestem a selejtezőben, elhatároztam, hogy minden reggel 150-szer célra tartok" - mondta az MTI-nek a levezető futás után Tibolya. - "Bevallom, ezt néhányszor elmulasztottam, de most meghozta az eredményt, csak kétszer hibáztam. Azt tudtam, hogy a futással nem lesz gond, de azért kemény volt, mert előttem és mögöttem is nagyon erős emberek voltak."

Tibolya hozzátette, nagyon izgulós, számára a selejtező mindig gyomorgörcsöt jelent.

Az A csoportból döntős Kasza Róbert után így Tibolya is finalista, Marosi Ádám és Demeter Bence a C csoportban küzd a döntős helyért.

megosztom