Kerékpár

Eltilthatják a francia „szupernagyit”

  • VNA

Háromszor egymás után nem találták meg a doppingellenőrök, így eltiltásra számíthat a kerékpársport nagyasszonya, a francia Jeannie Longo.

A L”Equipe című sportújság információja szerint eltiltás várhat a francia kerékpárosra, Jeannie Longóra. Az olimpiai bajnok és 13-szoros országúti világbajnok kerekes a közelmúltban 52 esztendősen is bajnokságot nyert Franciaországban, most azonban könnyen lehet, hogy hamarosan három hónap és két év közötti eltiltást kaphat. Az atlantai olimpia bajnokát ugyanis a nyár folyamán háromszor egymás után sem találták meg - az általa előre megadott helyen - a francia doppingellenes hatóság szakemberei.

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) előírásai szerint a sportolóknak napi bontásban 6.00-23.00 közötti időpontokban meg kell adniuk, hogy hol érhetőek el, és ellenőrizhetőek. A francia hatóság emberei legutóbb júniusban az Egyesült Államokban edzőtáborozó Longót is keresték, de mivel harmadszor sem találták a megadott helyen, így eljárás indulhat vele szemben. Az ügy jelenleg a francia kerékpáros szövetség elé került, amely hamarosan meghallgathatja a kerékpársport „szupernagyijának” is nevezett Jeannie Longót, aki eltiltása esetén nem vehet részt a szeptember végén sorra kerülő világbajnokságon.