Premjer Liga

Dzsudzsák edzője elégedett az Anzsi átigazolási politikájával

Gadzsijev szerint nem "ész nélkül" költekezik csapata

Az orosz Premjer Ligában szereplő Anzsi Mahacskala legendás trénere, Gadzsi Gadzsijev az UEFA hivatalos honlapján beszélt csapata átigazolási tevékenységéről.

A korábban a Szovjetunió válogatottjánál is dolgozó 65 éves szakember az uefa.com-nak adott nyilatkozatában beszélt együttese átigazolási politikájáról, amelyről elmondta, hogy eddig úgy látja, egyetlen transzfert sem kellett megbánniuk.

Gadzsijev elégedett az Anzsi igazolási politikájával
Mikor Gadzsijev 2010-ben leült a dagesztáni csapat kispadjára, párhuzamosan megkezdődött a játékoskeret megerősítése is - amely a mai napig is tart. Gadzsijev regnálása óta csatlakozott a Mahacskala alakulatához Roberto Carlos, Mbark Boussoufa, Dzsudzsák Balázs, Jurij Zsirkov és Samuel Eto'o is - az öt "sztárigazolás" potom 77 millió eurójába került az Anzsinak. A szakember azonban elutasítja azokat a vádakat, melyek szerint "ész nélkül" költekezne a klub.

"Számos olyan eset van a mai labdarúgásban, hogy a klubok rengeteg pénzt költenek olyan játékosokra, akik egyszerűen nem illenek bele az adott a csapatba. Ezzel a kockázattal az Anzsinál is tisztában voltunk" - mondta a rutinos szakvezető.

Gadzsijev azt mondta, eddig minden igazolással maradéktalanul elégedett, és úgy érzi, nem hibáztak a játékosok kiválasztásánál. " A játékosokat nem csak a futballtudásuk, hanem emberi tulajdonságaik alapján is választottuk ki, ezért szerintem nem fogtuk mellé egyikőjüknél sem".

Az Anzsi 22 mérkőzés után az 5. helyen áll az orosz Premjer Ligában, lemaradása a Bajnokok Ligája-selejtezőt érő harmadik helytől mindössze három pont. Ugyan 2000-ben sikerült megszerezniük az első osztály negyedik helyét - ami a csapat rövid történetének legjobb eredménye - Gadzsijev szerint nem kétséges, hogy a mostani a valaha volt legerősebb csapat. Ennek ellenére a szakvezető elmondása szerint az idei évben továbbra is az első 8 hely valamelyikének megszerzése a céljuk.

"Az a tervünk, hogy két év múlva megnyerjük a bajnokságot"- mondta a szakember, aki ugyanakkor a Manchester City példáját felhozva hozzátette: ".. a futballban egy szempillantás alatt megváltozhat minden. Lehet, hogy már a következő  szezonban is ez lesz a célunk" - utalt a várhatóan tovább izmosodó játékosállományra Dzsudzsák Balázs edzője.