Torna

A világbajnok Berki is indul az ob-n

megosztom

A hétvégén rendezik a Tornacsarnokban a tornászok Swietelsky-Vasúttechnika Kupáért kiírt országos bajnokságát. A viadalon természetesen indul a világbajnok Berki Krisztián is.

A Magyar Torna Szövetség (MATSZ) honlapja szerint a megmérettetés több szempontból is különleges. Egyrészt mind a férfiak, mind a nők számára az ob a második vb-válogató is egyben, ami azt jelenti, hogy itt válhat véglegessé az októberi, tokiói olimpiai kvalifikációs világbajnokságon résztvevő magyar csapat. A válogatott versenyzők számára ez az utolsó hazai verseny a világbajnokság előtt, ráadásul Berki Krisztián a lólengés mellett hivatalosan most mutatkozik be a magyar közönség előtt más szeren is.

Dr. Magyar Zoltán, MATSZ-elnök tájékoztatása szerint másrészt azért is különleges az ob, mert megpróbálják a korábbi elképzeléseknek megfelelően látványosabbá, érdekesebbé tenni. A Swietelsky-Vasúttechnika Kupáért kiírt országos bajnokság első napján az egyéni összetett viadalt, a másodikon a szerenkénti döntőket rendezik. Vasárnap a versenyt látványos showelemek is színesítik, lesz akrobatikabemutató, hálótánc és zene is, élőben szólal meg a Barcelona című dal.

"Nagyon várjuk a nézőket a versenyre, hiszen a szerenkénti döntőt már az új elképzelések szerint alakítottuk ki. Megpróbáljuk érthetőbbé tenni a gyakorlatokat, kommentáljuk azokat, táblán mutatjuk be a kiinduló pontszámot, hogy a kilátogatók is jobban értsék a látottakat. Ráadásul több szeren is sikerült megvalósítanunk, hogy felváltva versenyezzenek a nők és a férfiak, így biztos, hogy átláthatóbb, látványosabb lesz a viadal. A showelemeket sem nélkülözzük, lesznek bemutatók és élő zene is" - mondta az elnök.

megosztom