Spanyol foci

A Real Madridnál nem volt szükség radikális változásokra - Mourinho

José Mourinho meggyőződése szerint a 2010/2011-es szezon után nem volt szükség komolyabb változásokra a Real Madrid háza táján, a portugál úgy látja: megfelelően erősítettek a nyár folyamán.

Fotó: AFPA csapattal eddig egy Király Kupát bezsebelő "Special One" a spanyol Lusa-nak adott interjújában arról beszélt, hogy a nyáron megszerzett öt új játékos bőven elegendő lesz a számukra.

"Jó munkát végeztünk a tavalyi szezonban, ezért nem volt radikális változásokra szükség a csapatban - mondta Mourinho.

"Talán ellentmondásnak tűnik, hogy a Real Madrid sokkal kevesebbet költött a nyáron játékosokra, mint amennyit megengedhetne magának, miközben más klubok jóval többet költenek, mint amennyit kellene" - szúrt oda a riválisoknak a portugál.

A Real Madrid az idei nyári átigazolási szezonban öt új játékost szerződtetett: a Benficától Fabio Coentrao, a Dortmundtól Nuri Sahin, a Bayerntől Hamil Altintop, az Espanyoltól José Callejón, a Lens-től pedig Raphael Varene tette át székhelyét Madridba. Az öt játékos összesen 55 millió eurójába került Florentino Péreznek, ami tőle valóban "csekély" költekezésnek számít.

A portugál sikeredző elmondta azt is, miért tartotta fontosnak, hogy honfitársát, Fabio Coentraót megszerezzék.

"Nem mi "sütöttük" rá Fabióra, hogy ő egy balhátvéd, de történetesen ott nyújta az egyik legjobbját.  Azért került hozzánk, mert több poszton is bevethető, és valamennyin magas szinten képes játszani, több variációs lehetőséget teremtve ezzel számomra " - tette hozzá Mourinho.