Serie A előzetes

A Lazio új sztárokkal lepheti meg a címvédő Milant

Bár eredetileg nem így tervezték az első fordulóban tartott sztrájk miatt a Milan-Lazio rangadóval kezdődik a Serie A 2011-12-es idénye. Tavaly nem játszottak gólgazdag mérkőzéseket a csapatok, de a Sasok védelmébe új embereket kell beépíteni Edy Rejának, a csatársorban pedig bemutatkozik Klose és Cissé.

Miroslav Klose a Lazio Rabotnicski elleni Európa Liga-selejtezőjén 2011 augusztusában

Milan-Lazio
péntek 20:45 (Digi Sport)
hatharom-tipp: 1
Nem biztos, hogy ez lesz az év meccse, de bízzunk abban, hogy az idény elején még hamarabb elviszi a hév a csapatokat, illetve hogy a védelmek nem állnak még tökéletesen össze. A két csapat ugyanis nagyot alkotott tavaly a védekezés terén. A Milan messze a legkevesebb kapott góllal (24) zárta az idényt, és a Lazio holtversenyben második lett e tekintetben (39). A piros-feketék azonban támadásban is jól muzsikáltak 65 találatukkal, igaz épp nem a Lazio ellen. Idegenben 1-1-et értek el, a San Siróban pedig egy szegényes 0-0-ra futotta tőlük.

A Sasok védelme azonban eléggé átalakult, hiszen eladták kapusukat, Muslerát és jobbhátvédjüket, Lichtsteinert is, azaz új embereket kell beépítenie Edy Rejának, ami nem biztos, hogy azonnal sikerül. Ráadásul Miroslav Klose és Djibril Cissé személyében neves csatárokat is szerződtettek, akikkel a csapat támadójátéka is teljesen megújulhat. Rájuk is fér, hiszen tavaly egyetlen csatáruk sem fért be a legjobb tíz közé a góllövőlistán.

Nem is csoda, hogy Thiago Silva, a Milan brazil védője is koncentrációra biztatta társait: "Meg kell védenünk a Scudettót, és egyébként sem hagyhatjuk cserben a szurkolóinkat. Igaz, hogy jövő héten a Barcelona ellen játszunk, de most még csak a Lazióval szabad foglalkoznunk, a másik meccsen ráérünk szombattól gondolkodni."