Kosárlabda

Tony Parker hazatérne Franciaországba

  • VNA

A litvániai Európa-bajnokság helyszínén ismét a hazatérésre utaló nyilatkoztat tett Tony Parker, a San Antonio Spurs francia kosárlabdázója.

A francia férfi kosárlabda válogatott legismertebb játékosának számít Tony Parker, aki a napokban Litvániában zajló EB-n is csapata legjobbjaként pattogtat. A San Antonio Spurs sztárjátékosa kapcsán már többször szóba került, hogy szívesen igazolna vissza hazájába, de eddig erre nem volt módja. Az NBA-t fenyegető lockout miatt azonban elképzelhető, hogy megvalósulhat a régóta dédelgetett álom és az ősztől kezdve az Asvel Villeurbanne csapatában folytathatja karrierjét.

„Még nem dőlt el semmi, hiszen nem írtam alá szerződést senkivel. Természetesen szívesen játszanék Franciaországban, amennyiben tényleg nem lesz szezon az NBA-ben. Ki kell várnunk, hogy mit hoz a jövő és utána tudunk csak tovább tervezni. Már beszéltem az ügynökömmel a francia kapcsolatról, de ez még nem jelent semmit” - nyilatkozta Parker, aki egyébiránt társtulajdonosa is a Lyon mellett található csapatnak. Az biztos, hogy Parker az EB szeptember 18-ai zárása előtt nem hoz döntést a jövőjével kapcsolatban, de az már korábban eldőlt, hogy Nicolas Batum (Nancy) és Pape Sy (Gravelines) személyében két francia NBA játékos is hazaigazolt a lockout idejére.