Gyémánt Liga

Powell hagyta a friss világbajnok Blake-nek, hogy legyőzze

A tegui világbajnokságon aranyérmes Yohan Blake nyerte a férfiak 100 méteres síkfutását a zürichi Gyémánt Liga-viadalon a hozzá hasonlóan jamaicai Asafa Powell és az amerikai Walter Dix előtt. Powell azonban saját bevallása szerint nem adott bele mindent.

Asafa Powell és Yohan Blake futnak a Gyémánt Liga versenyen Zürichben 2011 szeptemberben

A 100 méteres futamot Powell kezdte a legjobban, a többiek nagyjából egyformán jöttek ki a rajtgépből. A korábbi világcsúcstartó mintegy hetven méterig vezetett, de már jött fel rá a friss világbajnok Blake, aki meg is előzte, majd megnyerte a versenyt.

Szemre is látszott azonban, hogy a táv végét a sérüléséből még éppcsak felépült Asafa Powell nem futotta meg igazán, és ezt a verseny utáni interjújában meg is erősítette.

"Egy kicsit féltem, és körülbelül fele erőbedobással futottam, mint amit tudok. Örülök, hogy be tudtam fejezni a futamot, hiszen csak és kizárólag azért indultam, hogy a Gyémánt Liga-sorozatot megnyerjem. Az idénynek számomra vége, úgyhogy hazautazok, és kipihenem magam. A következő nagy cél ugyanis az olimpia" - mondta a jamaicai sztár, aki tehát az egész évet tekintve az első helyen zárt a sorozatban.

Gyémánt Liga - Zürich
Férfi 100 m síkfutás
1. Yohan Blake JAM 9,82 mp
2. Asafa Powell JAM 9,95
3. Walter Dix USA 10,04
4. Michael Frater JAM 10,06
5. Kim Collins SKN 10,09
6. Nesta Carter JAM 10,12
7. Jaysuma Saidy Ndure NOR 10,20
8. Richard Thompson TRI 10,23
9. Trell Kimmons USA 10,33