Gyémánt Liga

Jeter ezúttal 200-on nyert, James újra legyőzte Merrittet Zürichben

  • MTI

Zürichben rendezték csütörtökön az atléták Gyémánt Liga-sorozatának első döntőjét, amelyen több friss világbajnok is remekül teljesített.

A svájci csúcseseményen minden számban ott voltak a tegui bajnokok, akik közül többen megismételték néhány nappal korábban, több ezer kilométerrel arrébb mutatott formájukat. Így például 100 gáton az ausztrál Sally Paerson, női 800 méteren az orosz Marija Szavinova, férfi 400 méteren a grenadai Kirani James, férfi 3000 akadályon a kenyai Ezekiel Kemboi tudott győzni.

A világbajnokság első számú női sprintere, a 100-on első, 200-on második amerikai Carmelita Jeter sem veszített lendületéből, most a hosszabbik távon nyert magabiztosan, honfitársa, a Teguban is mögötte beérő Allyson Felix előtt.

Akadtak azonban olyanok is, akik érezhetően leeresztettek, mire Zürichbe értek, ilyen volt például a női 400 gáton kis híján világcsúcsot futó amerikai Lashinda Demus, aki ezúttal csak harmadik lett, s több mint másfél másodperccel volt lassabb, mint a vb-n, de a távolugró Dwight Phillips, illetve a női gerelyhajításban bajnok orosz Marija Abakumova is elmaradt világbajnoki önmagától.

Győzött viszont a vb-n is elsőként célba érő, de szabálytalanság miatt ott kizárt kubai Dayron Robles 110 m gáton.

A zürichi verseny a GYL-sorozat első döntője volt, melyen az első három dupla pontszámot kapott minden számban. A sorozat győztesei 40 ezer dollárral gazdagodtak. A második döntőre jövő pénteken kerül sor Brüsszelben.