Angol foci

Capello új alapokra helyezné az angol válogatottat

Angol beszámolók szerint Fabio Capello, a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya gyökeres változtatásokat tervez a nemzeti csapatban. A fiatal tehetségekre helyezné a hangsúlyt, rájuk alapozva állítana ki ütőképes alakulatot, és megrostálná a korábbi kudarcokat elfelejteni képtelen nagy sztárokat.

Az angol szövetségi kapitány a fiatal tehetségekre helyezné a hangsúlyt

Anglia kedden este sovány teljesítménnyel 1-0-ra verte a papíron gyengébb Walest Európa-bajnoki selejtezőn, és a mérkőzésen látottak nagyon nem tetszettek az olasz mesternek, bizalma mélyen megrendült a rutinos játékosokban, akik görcsösen, félve futballoztak.

A Daily Mail szerint John Terry, Wayne Rooney, Ashley Cole és Steven Gerrard helye még mindig biztos a Háromoroszlánosoknál, de Frank Lampard, Gareth Barry, James Milner és Rio Ferdinand egyre sebezhetőbbenk tűnik. Capello szerint többen még mindig nem tették túl magukat a közelmúlt kudarcain (búcsú a nyolcaddöntőben a tavalyi világbajnokságon, a 2008-as Európa-bajnokságra pedig ki se jutottak az angolok).

Kik válthaják a rutinos sztárokat? Nos, Jack Wilshere-nek, Theo Walcott, Gary Cahill vagy Ashley Young már-már alapemberré vált Capellónál, de Tom Cleverley, Phil Jones, Danny Welbeck, Chris Smalling, vagy Andy Carroll is az lehet jövőben.

Egyelőre azért nem süllyed a hajó, a válogatottnak egyetlen pontot kell szereznie Montenegró ellen, hogy csoportleősként kvalifikálja magát a jövő évi kontinenstornára, de könnyen lehet, hogy a lengyel-ukrán közös rendezésű Eb-n már egy erősen megfiatalított angol válogatottal találkozunk.