Magyar válogatott

Több, mint 2 millióan látták Rudolfék újabb győzelmét

  • MTI

Több mint kétmillió néző kapcsolódott be a keddi, Moldova-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtező m1-es televíziós közvetítésébe - közölte szerdán a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA).

A közlemény szerint a hivatalos mérések 2 millió 200 ezer nézőt regisztráltak, ez közel 200 ezer fővel több, mint a pénteki, svédek ellen 2-1-re megnyert mérkőzés alkalmával.

A Kisinyovban játszott, 2-0-s magyar sikerrel zárult találkozó első félidejében, kevéssel az első magyar gól után 846 ezren, míg a második játékrész végéhez közeledve már körülbelül 1 millió 21 ezren nézték egy időben az m1 adását.

"A csatorna nézettsége az átlagos másfélszeresére ugrott, ezen belül a fiatal felnőtt nézők száma körülbelül háromszorosára. A mérkőzés legizgalmasabb, utolsó negyedórájában a közszolgálati adó nézettsége megelőzte a TV2-ét. Általános tapasztalat, hogy elsősorban a labdarúgás iránt elkötelezett közönség választotta az m1-et a találkozó ideje alatt, a férfiak több mint egynegyede ült a képernyő elé." - olvasható az elemzésben.

Az m1 élőben közvetíti a magyar válogatott következő Eb-selejtezőjét is, Egervári Sándor tanítványai október 11-én, a Puskás Ferenc Stadionban fogadják Finnország legjobbjait.