Jaroszlavli tragédia

Részvétét nyilvánította ki több NHL-es sztárjátékos is

  • MTI

Az észak-amerikai profi jégkorongliga sztárjai is részvétüket fejezték ki a szerdán repülőgép-szerencsétlenségben elhunyt jaroszlavli hokisok hozzátartozóinak, családtagjainak. A lezuhant gépen több volt NHL-es is utazott.

Alekszandr Ovecskin (Washington Capitals), a világ egyik legjobbja internetes bejegyzésében annyit írt: valósággal sokkolta a hír, és kívánja, hogy az elhunytak nyugodjanak békében. Egy másik orosz sztár, a világbajnok, Stanley Kupa-győztes Ilja Brizgalov (Philadelphia Flyers) szintén a "Nyugodjanak békében", R.I.P-rövidítést használta, és cirill-betűkkel írta le a jaroszlavli csapat nevét.

Logan Couture (San Jose Sharks), aki az egyik legjobb újonc volt az előző idényben, utalt arra, hogy a nyár folyamán három, depresszióval kezelt NHL-es hokis is életét vesztette:

"Szívszaggató nyár ez a hokinak. Lélekben és gondolatban azokkal vagyok, akik érintettek ezekben a szörnyűségekben." - írta az interneten a fiatal csatár.

Bobby Ryan (Anaheim Ducks) hasonló bejegyzést tett: "Túl sok hokis távozott az idén. Nem akarom elhinni, hogy ilyeneket kell írnom."

Magnus Paarjavi, az Edmonton Oilers fiatal svéd csatára hangsúlyozta: mostantól kezdve szomorúan, nem nagy kedvvel megy majd hokizni.

Nate Thompson (Tampa Bay Lightning) tragikus veszteségről ír: "A teljes csapat a fedélzeten volt. Gondolatban és lélekben az elhunytak családtagjaival és barátaival vagyunk."

Az orosz Lokomotiv Jaroszlavl jégkorongcsapatát szállító repülőgép szerdán, felszállás közben zuhant le a Moszkvától mintegy 250 kilométerre északra fekvő Jaroszlavl közelében. A gépen 45-en - 37 utas és 8 főnyi személyzet - tartózkodtak, a jelentések szerint két ember élte túl a katasztrófát.