Magyar válogatott

Remekül védekeztünk, nem emlékszem moldáv helyzetre - Egervári

A magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint győzelmünkkel megteremtettük az esélyt arra, hogy az utolsó pillanatokig harcban álljunk a selejtezőcsoport második helyéért.

Egervári Sándor elégedett volt a látottakkal - Fotó: AFP

Egervári Sándor szövetségi kapitány a moldovai szakvezetőt, Gavril Balintot is megdicsérte a keddi Eb-selejtező után. Mint ismert, a magyar válogatott idegenben is 2-0-ra tudott nyerni Vanczák és Rudolf góljával, ezzel életben tartva továbbjutási reményeit.

"Gavril Balint csodát tett a csapatával, a moldáv válogatott rengeteget javult a négy nappal ezelőtti, finnországi mérkőzéshez képest, amennyire meg tudom ítélni, eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta a selejtező sorozatban, ami tovább emeli győzelmünk értékét - idézte Egervári Sándort az mlsz.hu. - A mai mérkőzésen bölcsen játszottunk, mindig volt valaki, aki okos döntést tudott hozni, és bár hagytunk ki helyzeteket, elégedettek lehetünk az eredménnyel. Szeretném kiemelni, hogy remekül védekeztünk, nem emlékszem, hogy a moldávoknak lett volna kidolgozott helyzetük, inkább csak lecsorgó labdák okoztak melegebb pillanatokat a kapunk előtt."

A magyar válogatott szövetségi kapitánya kiemelte, sikerült megvalósítani a tervet, amit egy éve elterveztek a nemzeti csapatnál.

"Egy éve azt fogalmaztuk meg célként, hogy az utolsó pillanatokig szeretnénk harcban állni a továbbjutásért, illetve a pótselejtezőért, és erre most megteremtettük magunknak az esélyt. A selejtezők során a világranglista első helyezettjétől kaptunk ki kétszer, valamint Stockholmban szenvedtünk vereséget, a többi meccset mind megnyertük. Most arra készülünk, hogy ez így maradjon a sorozat zárása után is. Bízunk benne, hogy a svédek eredményei számunkra kedvezően alakulnak" - tette hozzá a szakember.