Karrier

Benne akarok lenni az olimpiai csapatban - Ronaldinho

Miután 10 hónap szünet után ismét magára ölthette a brazil válogatott szerelését, Ronaldinho már arról beszélt, hogy nagy álma válna valóra azzal, ha szerepelhetne a londoni ötkarikás játékokon.

Ronaldinho újra a selecaóban
A most 31 éves Ronaldinho élt a Mano Menezes szövetségi kapitány által felkínált lehetőséggel, és a Londonban megrendezett Brazília - Ghána barátságos mérkőzésen jó teljesítménnyel rukkolt elő.

A Barcelona és a Milan korábbi sztárja nagy örömmel tért vissza a nemzeti együttesbe, ahol jól működött együtt a Neymar, Damiao alkotta csatárkettőssel, melynek utóbbi tagja szerezte a találkozó egyetlen találatát.

A sikeres "come back" után az aranylabdás labdazsonglőr szerdán már arról beszélt az újságíróknak, hogy 2012-ben szívesen visszatérne az angol fővárosba - természetesen az olimpia idején.

"Ugyan a csapat nagy részével még nem játszottam ezelőtt, de jól éreztem magam a pályán. Nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhettem és hozzájárulhattam a brazil csapat győzelméhez - mondta Ronaldinho.

"Most visszatérek a klubomba és keményen dolgozom, hiszen közeledik az olimpia és a világbajnokság - számomra most ezek a legfontosabb célok".

Mano Menezes szövetségi kapitány  - a játékoshoz hasonlóan - elégedett volt Ronaldinho mutatott teljesítményével, a szakember szerint azonban az elkövetkező időszakban még tovább javulhat. A brazil csapat legközelebb szeptember 14-én Argentínával mérkőzik meg, nem lenne meglepő, ha a Flamengo sztárja azon a mérkőzésen is szóhoz jutna.