EURO 2012

A moldáviai szurkolótábor a legjobb?

Gavril Balint, Moldova szövetségi kapitánya a magyaroktól elszenvedett vereség után elmondta, a csoportban nekik van a legjobb szurkolótáboruk. A legsportszerűbb díjra viszont egész biztosan nem pályázhatnak, Kisinyovban a moldáviai szurkolók "Szar Magyarország" felirattal "köszöntötték" a magyar játékosokat, majd a meccsen egy "Gyűlölünk titeket" transzparenssel üzentek.

A moldovai transzparens - Fotó: nb1.hu

A Magyar Labdarúgó Szövetség nem tervez válaszlépést a moldovai szurkolók Magyarországot sértő transzparensei miatt, amelyeket a két csapat keddi Európa-bajnoki selejtezőjén feszítettek ki.

"Az erőszak erőszakot szül, a gyűlölet pedig gyűlöletet. Az MLSZ épp ezért nem tervez semmilyen lépést a moldovaiak ellen, ez az európai szövetség dolga - mondta Borbély Zoltán, az MLSZ sajtó és jogi irodájának vezetője a MTI érdeklődésére szerdán. - A büntetés nyilvánvalóan nem marad el, hiszen petárdák repültek a pályára és egy szurkoló is befutott a játéktérre."

Arra kérdésre, hogy az UEFA ellenőre tudja-e, mit írtak ki a hazai szurkolók, a sportvezető úgy válaszolt, biztosan tudja, mert Samu István, az MLSZ biztonsági bizottságának elnöke jelezte ezt neki. Hozzátette, az általa kapott információk szerint a "Szar Magyarország" és "Gyűlölünk titeket" feliratokat nem moldovaiak feszítették ki, hanem Steaua-drukkerek, ezt alátámasztja az is, hogy a feliratok felett nem moldovai, hanem román zászló volt látható.

Borbély kiemelte, ezúttal a kiemelt biztonsági kockázat miatt Samu is tagja volt a magyar delegációnak, s a nagyjából 110 fős magyar tábor mindenben betartotta az ő kéréseit, így egyetlen vendégdrukkert sem kellett előállítaniuk a meccset biztosító 700 fős rendőri erőknek, ellenben hazai oldalról információi szerint hat embert vettek őrizetbe.

Gavril Balint, Moldova szövetségi kapitánya a magyaroktól elszenvedett vereség után elmondta, a csoportban nekik van a legjobb szurkolótáboruk. A történtek tükrében ez meglehetősen érdekes megállapítás.