Forma-1

A McLarennél nem akarnak változtatni Hamilton vezetési stílusán

A McLaren teljes mértékben támogatja az agresszív vezetési stílusa miatt kritizált pilótát, hiszen rámenőssége már egyszer világbajnoki címet ért.

Hamilton legutóbbi balesete - Fotó: AFP

Miután Hamilton kiesett a Belga Nagydíjon, az idei világbajnoki álmai gyakorlatilag szertefoszlottak. A McLaren pilótája hét versennyel a szezon vége előtt 113 ponttal áll a vezető Sebastian Vettel mögött. Ennek ellenére a McLarennél nem próbálják megváltoztatni Hamilton sokat kritizált vezetési stílusát, az istálló úgy gondolja, eddig ez hozta számára a sikereket.

"Óriási reményekkel kezdte az idei bajnokságot, de innen nyilvánvalóan nehéz ezt elérni. Hamilton nagyon kemény dolgozik, ennek természetesen része az is, hogy kockázatot vállal. Nem fogjuk azt kérni tőle, hogy megváltozzon. Lewis rámenős, agresszív versenyző, és mi teljes mértékben támogatjuk ezt a hozzáállást. Nyert már így bajnokságokat, és a jövőben is ez a célunk vele" - jelentette ki Philip Prew, a McLaren vezető mérnöke.

A szakember úgy gondolja, Lewis Hamilton tanulni fog korábbi hibáiból.

"Lewis nagyon okos srác, és rendkívül jó autóversenyző. Átgondolja majd azokat a nehézségeket, amelyekkel az idén meg kellett küzdenie, és még erősebben fog visszatérni" - magyarázta az istálló mérnöke.