Karrier

Ronaldo 10 évre aláírna a Realhoz, de Angliáról áradozik

A Real Madrid portugál zsenije remekül érzi magát a blancóknál, ennek ellenére nem zárja ki, hogy visszatér a Premier League-be.

Ronaldo még nem döntött a jövőjéről - Fotó: AFP

Cristiano Ronaldo egy hosszabb interjút adott a Sky Sportsnak, ahol beszélt a Manchester Unitedben töltött hat évéről, a Real Madridról és a jövőjéről is.

„Ha a Real Madrid azt szeretné, további 10 évre aláírnék hozzájuk, de senki nem tudja, mit hoz a jövő. Ki tudja, Isten még mit tartogat számomra. Nem zártam be végleg a Premier League ajtaját magam mögött, mert ismerem a játékosokat, a bajnokságot, az ottani hangulatot. Szeretem Angliát és a Manchester Unitedet is, de nem tudom, valaha visszatérek-e, mert nagyon boldog vagyok Madridban” - jelentette ki a portugál támadó.

A madridi szupersztár beszélt a viszonyáról Sir Alex Fergusonnal, a Manchester United menedzserével is.

„Nagyon sokat kaptam az MU-tól, ne feledjük, hat évet töltöttem ott. Van sok barátom ott, Alex Ferguson pedig mintha a második apám lenne. Amikor csak tudok, beszélek vele, nagyon fontos ember számomra. Soha nem felejtem el, mennyit segített nekem a fejlődésben, akárcsak Mourinho. Ő mára egy nagyon tapasztalt edző lett, aki számos trófeát nyert. Számomra a legjobb a világon” - fogalmazott a 26 éves futballista.

A La Liga tavalyi gólkirálya leszögezte, nem a pénz miatt igazolt a Real Madridba, hanem az újabb kihívás miatt hagyta el Angliát.

„Mindennek van egy kezdete és egy vége. Az én és a Manchester története egy lezárt fejezet. Ők szinte mindent megnyertek, én pedig az új kihívásokat keresem. Nem a pénz miatt igazoltam Madridba, hanem a kihívások miatt. Valamint azért, hogy közelebb legyek a családomhoz, de a nyelv és az időjárás is számított. A fő ok akkor is a kihívás volt. Szeretem nyomás alá helyezni magam, hogy akkor mire vagyok képes. Bizonyos értelemben hiányzik a Premier League, ami a La Ligával közösen a világ legjobb bajnoksága” - mondta CR7.