Atlétika

Powell, Iszinbajeva és többiek edzőnek álltak Svájcban

Csütörtökön rendezik a Gyémánt Liga-sorozat utolsó előtti versenyét, a "Weltklasse Zürich" névre elkeresztelt viadalt Svájcban. Az eseményre való felvezetés már kedden elkezdődik, az ország több városában világklasszis atléték tartanak játékos edzéseket gyermekeknek és mutatják be nekik az atlétika világát.

A foglalkozásokat már a gyermekek és "edzőik" is várják. "Nagyon szeretek gyerekkel dolgozni. Az elmúlt öt évben edzőtáborokat is szervezetem nekik" - nyilatkozta Carolina Klüft, a hétpróba 2004-es olimpiai bajnoka, aki az utóbbi években távolugrásban próbált szerencsét.

Ma este Klüftön kívül többek között Jelena Iszinbajeva (a rúdugrás kétszeres olimpiai és világbajnoka) Aarauban, Asafa Powell (a 100 m korábbi világcsúcstratója) Baselben, Fabiana Murer (a rúdugrás tegui bajnoka) és Jesse Williams (világbajnok magasugró) Bernben, Allyson Felix (nyolcszoros világbajnok sprinter) Churban, Carmelita Jeter (a női 100 m címvédője) Hochdorfban tart edzéseket. A vasárnap befejeződött tegui világbajnokság legnagyobb sztárjai szinte kivétel nélkül rajthoz állnak Zürichben.