U21-es válogatott

Gulácsi sokáig állta a sarat, de végül hármat kaptunk az olaszoktól

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott 3-0-s vereséget szenvedett Székesfehérváron Európa-bajnoki selejtezőn Olaszországtól. A találkozón végig a vendégek domináltak, akár több gólt is lőhettek volna, csak Gulácsi Péter bravúros védéseinek köszönhető, hogy ennyivel megúsztuk.

Magyarország-Olaszország U21-es válogatott mérkőzés
Biztató, határozott mezőnybeli játékkal kezdtük a mérkőzést, de ez mindössze néhány percig tartott. Az olasz válogatott gyorsan felpörgött, és állandó veszélyes támadásokkal veszélyeztettek. Gosztonyi ugyan egy szabadrúgással veszélyeztetett, de ezen kívül sok momentumunk nem volt.

A vendégek ezzel szemben a 20. és a 30. perc között háromszor egymás után átjátszották a védelmünk jobb oldalát, az éles szögből leadott lövéseik közül kettőt Gulácsi védett, a harmadik pedig elment keresztbe, de a kapus ekkor már - érthető módon - üvöltözött a hátvédekkel. Ennek volt némi hatása, nem engedtük a taljánoknak, hogy olyan könnyedén kényszerítőzzenek a félidő hajrájában, mint addig, de Borini egy kapufáig így is eljutott. Egy pontrúgás után egy lövőcsellel négy védőt vert át, de a tizenhatosról a lécet találta el a jobb felső saroknál. Caldirola próbálkozott a kipattanóból, de azt Gulácsi már fogni tudta.

Hiába bírtuk azonban ki az első félidőt kapott gól nélkül, a másodikban rögtön betalált Gabbiadini, aki egy baloldali beadást fejelt a kapunkba. (0-1)

A csatár az 50. percben ismételhetett volna, de Gulácsi megint védeni tudott, a 66. percben azonban tehetetlen volt. Egy jobb oldali szabadrúgás után került az olasz játékos elé a labda, aki a vonalban állva védekező magyar játékosok között keményen és pontosan kilőtte a bal alsót. (0-2)

Ezt követően a vendégek visszavettek a tempóból, és Bertus nagy helyzetbe is tudott kerülni, miután a jobb oldalon otthagyta védőjét, majd az ötösön a kapust is kikerülte. Lőni azonban nem lőtt egy becsúszó láb miatt, és az üresen helyezkedő Futácsnak sem passzolt, így végül szerelni tudták.

A hajrá kezdetén végképp eldöntötték az addig is egyoldalú mérkőzést az olaszok: Destro küzdött meg a labdáért a bal oldalon, középre passzolt, Borini pedig a kapuba. (0-3)

Az utolsó pillanatokban a morális csőd is bekövetkezett, Futács Márkó megkapta második sárga lapját, miután megtapsolta a játékvezetőt egy ítéletéért - az elsőt ugyanezért kapta az első félidőben.

A hátralévő percekben már nem történt érdemleges esemény, de így is elszenvedtük második vereségünket második mérkőzésünkön a selejtezőcsoportban, azaz szinte már ki is szálltunk az Európa-bajnoki részvételért folyó versenyből.

A mérkőzés góljai

U21-es Eb-selejtező, 7. csoport
Magyarország-Olaszország 0-3 (0-0)
gólszerzők: Gabbiadini (46., 66.), Borini (82.)
A csoport állása:
1. Törökország 2 2 0 0 9 1 +8 6
2. Olaszország 1 1 0 0 3 0 +3 3
3. Írország 1 1 0 0 2 1 +1 3
4. Magyarország 2 0 0 2 1 5 -4 0
5. Liechtenstein 2 0 0 2 1 9 -8 0