EURO 2012

Több mint kétmillión nézték a TV-ben a magyar-svédet

  • MTI
megosztom

Több mint kétmillió néző kapcsolódott be a pénteki, magyar-svéd labdarúgó Európa-bajnoki selejtező m1-es televíziós közvetítésébe - közölte hétfőn a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA).

A közlemény szerint a mérkőzés első félidejét a legizgalmasabb pillanatokban 670 ezer ember látta, míg a második játékrész utolsó perceit ennél is többen, közel egymillióan követték figyelemmel.

"Az m1-et elsősorban a labdarúgás iránt inkább elkötelezett közönség, azaz a férfiak közel egynegyede választotta a meccsnek köszönhetően. A mérkőzést átlagosan a felnőtt lakosság közel egytizede követte figyelemmel, így a csatorna főműsoridős nézőszáma másfélszer magasabb lett, mint általában. A 18-49 évesek körében még nagyobb különbséget mutatott a mérés, a fiatalok közül körülbelül háromszor annyian nézték a közszolgálati televíziócsatornát, mint más napokon" - áll az elemzésben.

A Telesport a keddi, Moldova–Magyarország összecsapást is élőben közvetíti Chisinauból, 19:30-tól. A rádióhallgatók az MR6 Régió rádió vidéki hálózatán követhetik figyelemmel a mérkőzést, majd 21:04-től a Kossuth Rádió is bekapcsolódik a meccs közvetítésébe.

megosztom