Barcelona

Tanulhatok Alexis Sáncheztől - Pedro

A Barcelona 24 éves támadója nem fél attól, hogy az Udinesetől érkező Alexis Sánchez miatt kevesebb szerephez jutna a következő idényben, ráadásul úgy érzi, a csapaton belüli versenyhelyzet miatt csak jobb játékos válhat belőle.

Pedrónak jót tesz a konkurenciaharc
A Barcelona nagy hadjáratot folytatott a nyár folyamán, hogy a soraiban tudja a chilei válogatott szélsőjét, Alexis Sánchezt. Mivel a dél-amerikai labdarúgót sikerült szerződtetnie a katalán óriásnak, a csapat válogatott támadójának, Pedrónak komoly riválisa akadt a kezdő tizenegyért folytatott harcban.

Az annak idején Thierry Henryt kiszorító saját nevelésű játékos az El Mundo Deportivo napilapnak nyilatkozva azonban elárulta: egyáltalán nem tart attól, hogy "pórul" járna Sánchez érkezésével, sőt, véleménye szerint sokat tanulhat az Udinéből érkező társtól.

"Alexis érkezése jó dolog a számunkra, hiszem, hogy sokat tanulhatok majd tőle. A Barcelona támadói mindent megtesznek, hogy biztosítsák helyüket a kezdőben, de a legfontosabb dolog, hogy mi egy csapatot alkotunk, és ő egy nagyon fontos játékos a számunkra - mondta Pedro, aki nem fukarkodott a dicsérő szavakkal Sánchez kapcsán.

"Ő egy igazán nagyszerű focista, és remek érzés, hogy egy ilyen kaliberű futballistával erősödött a keretünk. Alexis a világ egyik legjobb játékosa" - tette hozzá.

Sáncheznek jól sikerült a debütálása új együttesében, hiszen a Villarreal ellen 5-0-ra megnyert nyitómérkőzésen a Nou Camp közönsége előtt tudott eredményes lenni.