Magyar válogatott

Meggyőződésem, hogy nem fog megismétlődni a 4 évvel ezelőtti rémálom - Juhász Roland

A moldovai TV7-Cotidian „A holnapi Moldova elleni döntetlen vagy vereség egy tragédia lenne Magyarország számára” címmel közöl összeállítást a Moldova-Magyarország Európa-bajnoki selejtező mérkőzés kapcsán, amelyben megszólaltatja a magyar szövetségi kapitányt, Egervári Sándort, valamint Juhász Rolandot, a magyar válogatott csapatkapitányát is.

"Amennyiben a holnapi mérkőzésen nem szerezzük meg a 3 pontot, az egy tragédiával érne fel. Célunk kijutni az Európa-bajnokságra, ezért nyernünk kell Moldova ellen, győznünk kell Kisinyovban. A moldovai válogatott legveszélyesebb emberének a válogatott vezetőedzőjét tartom; Gavril Balint bármilyen meglepetésre képes” - mondta Egervári Sándor.

„Nem szeretnék esélylatolgatásokba bocsátkozni. Nagy szükségünk van a győzelemre, döntetlenre nem is akarunk gondolni. Nem azért vertük meg a svédeket, hogy holnap pontokat ajándékozzunk a moldávoknak” - mondta el Juhász Roland.

Juhász Roland interjút ad egy moldáv tévécsatornának

Persze a TV7-Cotidian összeállítása nem nekünk, hanem a moldovai drukkereknek készült, tehát nem hiányozhat a négy évvel ezelőtti 3-0 (a mi szempontunkból 0-3) felelevenítése, erről is kikérték Egervári és Roli véleményét.

A 2007 novemberi mérkőzés ahol, 3-0-ra győztek a moldávok

„Nem kívánunk arra a szégyenre gondolni. Akkor nem játszottam, mivel eltiltottak. Meggyőződésem, hogy nem fog megismétlődni a 4 évvel ezelőtti rémálom” - reagált Juhász Roland.

„Holnap teljesen más lesz a játékunk. Azt a vereségünket nem felejtettük el, mivel az a magyar labdarúgás egyik legmegalázóbb veresége. Most nagyon sok új játékos van a keretünkben, egy új labdarúgó-generáció, amely sok mindenre képes" - bizakodott Egervári Sándor.

Az összeállításban megemlítik, hogy a magyar csapat legnagyobb sztárja, Dzsudzsák Balázs nélkül kényszerül pályára lépni Kisinyovban, mivel a magyar balszélső megsérült az orosz bajnokságban, és sérülését egy moldáv játékos, Alexandru Gatcan okozta - aki a holnapi mérkőzésen szintén nem lép pályára.

Forrás: TV7-Cotidian