Úszás

Medúzacsípés miatt nem sikerült Mányokinak a 100 km-es rekord

  • MTI
megosztom

Bő 14 kilométer hiányzott Mányoki Attilának ahhoz, hogy a 100 km-es határ elérésével új hosszútávúszó világcsúcsot állítson fel.

A különleges "vizes vállalkozásairól" ismert sportember hétfőn tájékoztatta az MTI-t arról, hogy a 30 órásra tervezett rekordkísérletet - medúzacsípések következtében - végül is nem tudta sikerrel teljesíteni, GPS adatok szerint 26 órás úszása alatt 85,6 km-t tett meg.

"Péntek reggel 8 óra 20 perckor startoltam el a görögországi Kalamatában, hogy megkíséreljem megdönteni a jelenlegi non-stop úszás 98 kilométeres hivatalos világrekordját - írta beszámolójában Mányoki Attila. - Az első szakasz jól ment. Négy óra úszás után már ellenszélben kellett úsznom, de sikerült jól beosztanom az erőmet és 8 óra 50 perc alatt teljesítettem az első részét a távnak. A második szakasztól tartottam egy kicsit, mivel a teljes éjszakát a tengeren kellett töltenem. Sajnos az éjszaka folyamán átúsztam egy medúzacsapaton, melyet nem vettem észre és az egész testemet csípések borították. Az első égető és fájó pillanatokon átlendülve sikeresen elértem a második ellenőrző pontot is. Szombat reggel 6 órakor fordultam az utolsó szakaszra, de sajnos addigra már intenzíven jelentkeztek a csípések által az allergiás jelek."

Az utolsó órában már nem tudott frissíteni sem Mányoki, annyira bedagadt a szája, a nyelve és a torka.

"Kísérőimmel közösen arra jutottunk, hogy ilyen állapotban nem tudom megtenni a még rám váró kilométereket. Fájó volt úgy kijönni, hogy mentálisan és izomzatilag is rendben éreztem magam. Ennél többet azonban sem időben, sem pedig távolságban nem sikerült eddig elérnem. Ez az egy dolog, mely jelenleg vigasztal."

megosztom