Ferencváros

A nemzetközi kupaszereplés a célunk - Orosz Pál

A Ferencváros vezérigazgatója a Magyar Televízió Sport 7 című műsorában a csapat céljaira vonatkozó kérdésre elmondta: a kialakult helyzet ellenére nem tartja lehetetlennek a nemzetközi kupaszereplés kivívását.

-Még elég messze van a bajnokság vége, a Fradinak nem lehet más a célja, mint az, hogy a nemzetközi porondra kijusson. Ha azt mondom, hogy szeretnénk az első háromban végezni, akkor lehet, hogy sokan megmosolyognak, de akkor azt mondom, hogy szeretnénk megnyerni a Magyar Kupát, így kijuthatnánk a nemzetközi színtérre. De nem tartom kizártnak, hogy a szezon végén valahol a tabella elején végezzünk ? A Ferencváros hét fordulót követően, győzelem nélkül, mindössze 2 ponttal áll az OTB Bank Liga 14. helyén, amire aligha számítottak a szezon előtt a zöld-fehér klubhoz közel állók. Az Üllői úton történt változás a játékoskeretben és a kispadon is, de a Fradi sorsolását elnézve: nem lesz egyszerű megkezdeni a felzárkózást a tabellán.

Az FTC vezérigazgatója, Orosz Pál azonban a minap úgy nyilatkozott: a rossz kezdés ellenére mit sem változtak az előzetes célkitűzések, a csapatnak továbbra is a nemzetközi kupaszereplés kiharcolásáért kell, hogy küzdjön.

"Még elég messze van a bajnokság vége, a Fradinak nem lehet más a célja, mint az, hogy a nemzetközi porondra kijusson. Ha azt mondom, hogy szeretnénk az első háromban végezni, akkor lehet, hogy sokan megmosolyognak, de akkor azt mondom, hogy szeretnénk megnyerni a Magyar Kupát, így kijuthatnánk a nemzetközi színtérre. De nem tartom kizártnak, hogy a szezon végén valahol a tabella elején végezzünk." - mondta a sportvezető a közszolgálati televízióban.