US Open

Egy "lyukas" szett Nalbandiantól, Nadal-továbbjutás

A másodikként kiemelt címvédő, Rafael Nadal három szettben legyőzte David Nalbandiant az amerikai nyílt teniszbajnokság férfi versenyének harmadik fordulójában. A második játszmában már úgy tűnt, hogy a spanyol megtörte argentin ellenfelét, utóbbi azonban megnehezítette Nadal számára a befejezést, de elkerülni nem tudta a vereséget.

Rafael Nadal ünnepli a győzelmét a David Nalbandian elleni mérkőzése végén a US Openen 2011 szeptemberében

Nadal és Nalbandian magas színvonalú első szettet játszott, ami csak rövidítésben dőlt el a spanyol számára. Ez után kissé meglepő volt, hogy az argentin mennyire visszaesett a második játszmában, de mindenesetre a címvédő nagyon simán behúzta a szettet.

Úgy tűnt, a harmadikban sem lesz gondja, hiszen korán brékelőnyhöz jutott, és 5:3-nál már a mérkőzés megnyeréséért adogathatott. Nalbandian azonban összeszedte magát, és remek játékkal elvette visszavette a bréket, majd hozta a saját szerváját is. Sőt, 5:5-nél már ő jutott el bréklabdáig, azaz esélye volt megfordítani a játszmár.

De Nadal - ha nehezen is -, de újra felpörgött, elő tudta venni a legjobb játékát, és előbb megnyerte a saját adogatását, majd három mérkőzéslabdát is kiharcolt Nalbandianénál. Ebből kettőt az argentin hárítani tudott, a harmadikat azonban egy kettőshibával elvesztette, így a mérkőzést is elbukta.

US Open
Férfiak, 3. forduló:
Nadal (spanyol, 2.)-Nalbandian (argentin) 7:6 (7-5), 6:1, 7:5
Nők, 4. forduló:
Kerber (német)-Niculescu (román) 6:4, 6:3
Pennetta (olasz, 26.)-Peng (kínai, 13.) 6:4, 7:6 (8-6)