Karrier

Meireles nem tartja magát árulónak

Az átigazolási időszak utolsó napjának egyik legnagyobb szenzációja azt volt, hogy a portugál válogatott Raúl Meireles "a semmiből" a Liverpooltól a Chelsea csapatához szerződött.

A 28 éves válogatott középpályás távozásáról keveset lehetett hallani, és mivel alapembernek számított a "vörösöknél", aligha hitte volna egyetlen liverpooli szurkoló is, hogy Meireles az utolsó órákban hagyja el a csapatot.


A képpel ellentétben, Raul Meireles hátat fordított az Anfield Road közönségének
A játékost természetesen rengeteg kritika éri liverpooli oldalról, Anglia egyik legpatinánsabb szurkolóserege ugyanis nem nézi jó szemmel, hogy Fernando Torres után újabb kulcsjátékosuk "hagyja őket" cserben - ráadásul a nagy rivális Chelsea kedvéért.

"A futballban bármi megtörténhet. Csak annyit tudok mondani, hogy egy fantasztikus évet töltöttem el a Liverpool játékosaként. Az emberek most azt hiszik áruló lettem, mert a pénz miatt cserben hagytam a csapatot. Ez egyáltalán nem igaz, de erről majd csak később szeretnék beszélni, még nagyon friss az élmény. Minden olyan gyorsan történt, rádásul nem én vagyok az egyetlen játékos, aki elhagyja a csapatot. Mindenesetre mindig szeretni fogom ezt a klubot, hiszen sok barátra leltem itt" - nyilatkozta a portugál válogatott labdarúgó, aki hozzátette: távozásában nagy szerepet játszott, hogy a Chelsea kispadján honfitársa, Andre Villas-Boas ül. "Nagyon örültem, hogy ő kérvényezte a leigazolásomat. Most az a legfontosabb, hogy mindig a legjobbamat tudjam nyújtani és trófeákhoz segítsem a Chelsea csapatát".

A hírek szerint a londoniakhoz 4 évre szerződő portugálért Abramovicsék 12 millió fontot "szurkoltak" le a Liverpool asztalára.