Evezős-vb

Nem jutott döntőbe a Simon Béla, Juhász Adrián páros

  • MTI
megosztom

A Simon Béla, Juhász Adrián kormányos nélküli kettesnek nem sikerült bejutnia a döntőbe a szlovéniai Bledben zajló olimpiai kvalifikációs evezős-világbajnokságon, így szombaton a B fináléban, azaz a 7-12. helyért küzdhet majd. Az egységnek csak egy riválisát kell megelőznie ahhoz, hogy kvótát szerezzen az országnak a jövő évi, londoni játékokra.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a magyar kettősnek túl erős volt a pénteki középdöntős futam, a brit, kanadai, német éllovas bolytól (ez a három hajó jutott a legjobb hat közé) jelentősen leszakadva, az amerikaiak mögött az ötödik helyen ért célba.

Délelőtt még egy magyar egység szállt vízre: a könnyűsúlyú egypárevezősben érdekelt Hajdú Zsuzsanna második lett a szám B döntőjében, így nyolcadikként zárta a vb-t.

Délután az Elekes Szilveszter, Hermann Róbert kétpárevezős utolsó pályáját teljesíti, melyen kiderül, hogy a 19-22. hely közül melyiken végez, a Varga Tamás, Galambos Péter könnyűsúlyú kétpárevezős pedig az alsóházi középdöntőben, a 13-24. helyért versenyez majd.

A jövő évi, londoni helyek legnagyobb része ezen a regattán kel el, a fennmaradó kvóták sorsáról regionális viadalok, majd legvégül a jövő májusi, luzerni kvalifikációs verseny dönt. A vb-n nem személyek, hanem egységek szereznek indulási jogot, a további viadalokon azonban már személyre szólóak lesznek a kvóták.

megosztom