EURO 2012

Matthäus szerint Anglia nyomás alatt fog játszani, ami előnyt jelent számukra

A sorsdöntőnek számító bolgár-angol Eb-selejtező előtt a hazaiak kapitánya hazája nemzeti csapatát állította példaként játékosai elé.

Matthäus szerint nem elég 8 hónap - Fotó: AFP

Lothar Matthäus, a bolgár válogatott szövetségi kapitánya optimista az Anglia elleni ma esti Eb-selejtező előtt. A német szakvezető hazája nemzeti csapatát állította játékosai elé példaként.

„Azt akarom, hogy a bolgár válogatott úgy játsszon, mint Németország. Anglia nyomás alatt fog játszani, ami előnyt jelent számunkra. Mindig pozitív vagyok és optimista. A futballban egy új válogatottat építeni, új stílust és mentalitást meghonosítani nem lehet 8 hónap alatt. Sokat változtunk ezen idő alatt, de nem lehetek elégedett. Még többet kell ahhoz, hogy hasonló sikereket érjünk el, mint a 15-20 évvel ezelőtti csapat” – mondta az egykori magyar kapitány.

Fabio Capello, az angol nemzeti együttes olasz sztártrénere nem foglalkozik azokkal a játékosokkal, akik korábban lemondtak a válogatottságról.

„Ha a keret tagja akarsz maradni, tiszteletben kell tartanod az edződet és a döntéseit is. Ha ők nem fogadják el, hogy esetleg csak a kispadon jut nekik hely, akkor megköszönjük nekik, hogy itt voltak. A játékosok, akiket kiválasztottam, egész biztosan játszani akarnak. Remélem, hogy a fiatal és az idősebb játékosok jól fognak teljesíteni, és az Eb-n egy igazán erős csapatot alkotnak majd” – nézett már előre az olasz szakember.