Kajak-kenu

Hihetetlen érzés volt abban a hangorkánban evezni - Benedek Dalma

A magyar világbajnok kajakos elmondta, hihetetlenül pörgős, és jó hangulatú volt a szegedi vb, annak ellenére, hogy csak egy számban indult, alaposan elfáradt.

A Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin és Benedek Dalma négyes világbajnoki címet nyert a szegedi vb-n. Utóbbi a kajak.hu-n vezetett blogjában emlékezett meg a sikerről.

"Sikerült megvédenünk világbajnoki címünket, ami nekem azért is külön öröm, mert immáron zsinórban harmadszorra állhattam a dobogó tetejére a négyessel. A vb hete nagyon gyorsan eltelt, épp hogy csak megérkeztem Szegedre, a következő pillanatban már ültem a hajóban a rajtvonalon, majd arra eszméltem, hogy itthon vagyok, és a barátaimnak mutogatom az aranyérmemet. Hihetetlenül pörgős, és jó hangulatú volt a verseny, és annak ellenére, hogy csak egy számom volt, alaposan elfáradtam. Az előfutamra tényleg rendesen odatettük magunkat, mert csak a nyerő egység juthatott közvetlenül a döntőbe, a többiekre még középfutam várt. Első pályához képest egész jól éreztem magam, maradt is bennem tartalék, és bár csak pár tizeddel nyertünk, mégis bizakodóan vártuk a döntőt. Ami a jó időt illeti, végre meglett az is, majdnem két és fél másodperccel mentünk jobbat a szolnoki csúcsunknál, aminek nagyon örültem. Kicsit megnyugodtam, de péntek reggelre újra elfogott a feszült hangulat, ötpercenként néztem rá az órára, nagyon szerettem volna már ülni a hajóban, és csorogni a rajtgép felé. Lassan eljött a négy óra, és végre ellöktük magunkat a stégtől."

Benedek azt is leírta, hogy célba érkezése után hatalmas feszültség szabadult fel benne.

"Beálltunk a gépbe, és a következő pillanatban, már el is hangzott a "go" vezényszó, végre elindultunk! A futamból nem sok mindenre emlékszem, csak arra, hogy féltávig nem mi voltunk elöl, mégsem pánikoltunk, tudtuk, a táv második fele a miénk lesz. Kettőötvennél iszonyú nagyot indítottunk, át is vettük a vezetést. Az utolsó százon már tudtam, hogy ezt megnyertük. Hihetetlen érzés volt abban a hangorkánban evezni, ami a part felől, és az osztószigetről visszaverődve áradt felénk. Miután beértünk, hatalmasat ünnepeltünk a vízen, gondolom a többiekből is kijött a sok feszültség. Kicsit sajnáltam, hogy számomra ezzel véget is ért a szegedi vb, annak viszont nagyon örültem, hogy azután a sok rossz után, ami az idén történt velem, mégiscsak jól végződött a szezon."