Férfi kosárlabda

Erőcsatár nélkül vágnak neki a szezonnak Kecskeméten

Sztojan Ivkovics, a Kecskeméti SE vezetőedzője elmondta, egyelőre egy légiós írta alá szerződést a klubbal, Thomas Kelley.

Ivkovics harmadik szezonját kezdi Kecskeméten - Fotó:bb1.hu

Sajtótájékoztatót tartott a Kecskeméti SE kosárlabda szakosztálya, amiről a kesport.hu számolt be. Sztojan Ivkovics szakmai igazgató és dr. Zombor Gábor polgármester vett részt az eseményen, ahol kiderültek a jegy- és bérletárak, valamint a horvát szakember beszélt a jövőről.

“Úgy gondolom, az akkori döntés jó döntés volt. Így belegondolva az elmúlt két év gazdasági viszonyaiba, azt kell, hogy mondjam, ha néhány támogató és az önkormányzat nem állt volna a csapat mellé, a legjobb szándék mellett sem lenne minőségi kosárlabda Kecskeméten. Folyamatosan stabilan működött a csapat, és így újabb és újabb értékeket tudott teremteni. Ez Magyarországon a legrégebb óta együtt levő társaság, nagyon jó szellemiségű és szerethető játékosokkal a keretben, akik ugyan nem itt születtek, de Sztojan Ivkoviccsal együtt már tiszteletbeli kecskemétiként tekintünk rájuk. Magas szakmai munka folyik a klubban, ezt bizonyítja, hogy mind a két évben sikerült bejutni a rájátszásba, és csak nagy csatában maradtak alul a fiúk a négy közé kerülésért folytatott párharcban. Azt vettem észre, hogy a szurkolók is szeretik, és szimpatizálnak a csapattal. Én azt szeretném, ha a jövőben is legalább ezt a szintet tudnánk biztosítani, és természetesen abban az esetben, ha magasabb szintű anyagi támogatást tud a csapat élvezni, úgy gondolom, benne van a még jobb eredmény ebben a gárdában. Biztos vagyok benne, hogy legalább az elmúlt évekhez hasonló eredményt sikerül majd elérni. Ezeken túl az utánpótlást is sikerült magas szinten tovább működtetni, ami szintén kiemelkedő sikernek számít. Én az eddigiekhez csak gratulálni tudok” - nyilatkozta dr. Zombor Gábor polgármester.

Sztojan Ivkovics tájékoztatott a jegyárakról: a belépőjegyek 1200 forintba kerülnek, a Kecskemét Kártya tulajdonosok azonban 1000 forintos, kedvezményes áron léphetnek be a csarnokba. Az alapszakaszra érvényes bérlet 9000, az egész bajnokságra szóló 11 forintot kóstál.

“Egyelőre egy légiósunk írta alá szerződését, Thomas Kelley, további két szerb próbajátékost (Secanski Dejant és Radonis Gorjant) pedig még teszteljük. Az ő sorsukról később döntünk majd. A keretünk 16 fős, 8 felnőtt és 8 utánpótlás kosárlabdázó alkotja. Igazi négyesünk nincs, ez fura helyzet, a piac ilyen volt, ami pénz rendelkezésre állt, azért nem tudtunk minőségi négyest igazolni, így új taktikával vágunk neki az évnek. Én bizakodó vagyok, ha a tulajdonosok a legjobb nyolcba jutást tűzték ki célul, akkor nekünk a bajnoki cím a célunk. Sose legyen Kecskeméten rosszabb szezon, mint a tavalyi volt” – vázolta elképzeléseit Ivkovics.