Magyar válogatott

A magyar-svéd mérkőzés előtt találkoztak a szövetségek vezetői

A ma esti magyar-svéd Európa-bajnoki selejtező előtt a Magyar és a Svéd Labdarúgó Szövetség vezetői közös ebéden vettek részt.

Az mlsz.hu beszámolója szerint a svéd szövetség a legmagasabb szinten képviselteti magát a ma esti mérkőzésen, a delegáció tagja többek között Lars-Ake Lagrell, a szövetség elnöke is. Az MLSZ irányítói ma közös ebédre látták vendégül a svéd vezetőket, a találkozón részt vett dr. Csányi Sándor elnök, dr. Vági Márton főtitkár, Berzi Sándor alelnök, illetve dr. Borbély Zoltán, a Jogi- és Sajtóiroda vezetője is.

A két szövetség hosszú ideje kiváló kapcsolatot ápol egymással, ennek megfelelően vidám, baráti hangulatú volt a mai találkozó. A két elnök sok szerencsét kívánt a másik félnek, de mindketten megjegyezték: ez a jókívánság a mai napra még nem vonatkozik.

A skandinávok elnöke azt is elmesélte, hogy minden egyes válogatott meccs előtt rendkívül ideges, a lefújás után pedig eredménytől függetlenül minden alkalommal bemegy az öltözőbe és gratulál a játékosoknak. Az ebéd alatt szóba került a két csapat legutóbbi budapesti mérkőzése, amelyen a 94. percben szereztek győztes gólt a skandinávok, valamint a két válogatott 1973-as vb-selejtezője is, amelyen Ralf Edström fejesgóljával hozta 3-3-ra a meccset a vendég svéd együttes, elütve a mieinket a továbbjutástól.