Atlétikai vb

Kiemelkedő nézettséget hozott a férfi 100 méter döntője

  • VNA

A francia sprinterek szereplése miatt hatalmas nézettséget hozott a férfi 100 méteres síkfutás döntője Franciaországban, ahol 4,4 millióan látták Christophe Lemaitre futását.

Christophe Lemaitre és Yohan Blake a férfi 100 méteres síkfutás döntőjében a tegui atlétikai vb-n.
Soha korábban fehér bőrű futó még nem szerzett érmet a férfi 100 méteres síkfutás világbajnoki versenyeiben. Ezt ugyan most sem sikerült elérnie Christophe Lemaitre-nek, de honfitársai így is minden korábbinál nagyobb számban nézték meg a versenyszám vasárnapi döntőjét. Míg két éve 4,3 millió francia látta a televízióban Usain Bolt parádés világcsúcs futását Berlinben, most - az időeltolódás ellenére is - 4,4 millióan izgulták végig a tegui finálét.

Bolt kizárása után az idén első fehér bőrű futóként 10 másodpercen belülre kerülő Lemaitre számára megnyílt az út az érem felé, de végül idei legjobbjától (9,92) jócskán elmaradva (10,19) a negyedik helyen végzett. Érdekesség, hogy míg korábban francia futó sohasem jutott el a férfiaknál a 100 méter döntőjébe, most Lemaitre mellett Jimmy Vicaut is ott volt, aki 10,27-el a hatodik helyet szerezte meg.