Úszás

Grant Hackett a civil életben is sikeres lett

  • VNA

Nem gondolkozik a visszatérésen az ausztrálok háromszoros olimpiai bajnok úszója, Grant Hackett, aki sok egykori sportolóval ellentétben a civil életben is sikeres lett.

Grant Hackett, a visszavonult ausztrál úszó olimpiai bajnok.
Bár sok honfitársa (pl. Ian Thorpe, Michael Klim) a londoni olimpiára történő visszatérésen töri a fejét, Grant Hackettet már nem foglalkoztatja a medencék világa. „A sport Michael Schumacherjei és Lance Armstrongjai milliókat kerestek pályafutásuk során, de valószínűleg azért térnek vissza mindig, mert nem találnak a civil életben olyan dolgot, amihez hasonló szenvedéllyel tudnak viszonyulni, mint a sporthoz” - nyilatkozta egy ausztrál sport fórumon Hackett.

Az ausztrál úszó ezzel ellentétben úgy tűnik, a civil életben is hamar sikeressé vált. Még profi úszó volt, amikor pénzügyi tanulmányokat folytatott, a pekingi olimpia utáni visszavonulását követően pedig öltönyre és aktatáskára cserélte a sportos szerelését és beállt dolgozni a Westpac Banking nevű céghez. Azóta ő a felelőse a bank sport és szórakoztatóipari üzletágáért, emellett pedig televíziós szakkommentátorként is dolgozik. Hackett viszont még ezzel sem elégszik meg, a versenyszellem tovább dolgozik benne, a hírek szerint hamarosan a politikai hadszíntéren is megméretteti magát.