Kézilabda

Az FTC-PLER középtávon veheti fel a versenyt a Veszprémmel és a Szegeddel

  • MTI

Nem a most kezdődő szezonban, hanem két-három év múlva képviselhet komoly erőt a nyáron összeolvadt FTC és PLER férfi kézilabdacsapata, amely méltó riválisa lehet a vidéki nagy kluboknak.

Többek között erről beszélt Nyíri Zoltán, az FTC operatív igazgatója az FTC-PLER csütörtöki idénynyitó sajtótájékoztatóján.

"Szeretnénk hangsúlyozni, hogy ez a csapat a Fradi család legújabb, teljes jogú tagja. A Ferencváros mint klub kiállt a fúzió mellett. Tudvalévő, hogy férfi kézilabdában – de más sportágakat is említhetnék – a súlypont vidékre tolódott, a fővárosban nincs erő. Bízunk benne, hogy két-három év múlva méltó ellenfelei leszünk a nagy vidéki kluboknak" – tette hozzá az elnöki tanácsadóként is dolgozó Nyíri Zoltán.

Ughy Attila, a XVIII. kerület, Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere kiemelte: a fúzió azért volt fontos, mert Budapesten nem volt állandó csapat a férfi NB I-ben, s az erők összefogásával ennek a feltétele teremtődött meg.

"Ha nem jött volna létre a fúzió, nem biztos, hogy mind a két fővárosi csapat el tudott volna indulni az élvonalban. Középtávon szeretnénk egy erős együttest, amely a saját utánpótlásából merít, és versenyképes lesz a két legnagyobb klubbal, a Veszprémmel és a Szegeddel, ezen kívül a nemzetközi porondra is kijut, így öregbítve a főváros és a kerület hírnevét" – fogalmazott Ughy Attila, hozzátéve: a fővárostól már kérvényezték, hogy a csapat felvehesse a Budapest nevet, s a kérvény elbírálás alatt van.

"A főpolgármester úr tudomásunk szerint nem zárkózik el név- és logóhasználattól" - jegyezte meg Ughy.

Az új csapat vezetőedzője Zsiga Gyula, aki 1999-ben Bajnokok Ligáját nyert a Dunaferr női csapatával.

"Két vágyam is teljesült. Tizenkilenc év után lehetek férfi csapat edzője, másrészt sok-sok utazgatás után végre a fővárosban dolgozhatok" - mondta a mesteredző, kitérve arra, hogy megkezdődött egy olyan építkezés, illetve stabilizációs folyamat, amely lehetőséget ad egy komoly fővárosi bázis kialakítására.

"Az első körben szeretnénk erős középcsapattá válni. A játékunkban benne van a bravúr, de az ingadozó forma is. A felkészülésünk jól sikerült, várjuk a pénteki bajnoki rajtot, amikor is az újonc Tatát fogadjuk" – tette hozzá Zsiga.

Az FTC-PLER a hazai találkozóit a XVIII. kerületi Sportkastélyban rendezi, de amint Nyíri Zoltán megjegyezte: igény esetén megszervezhető, hogy a csapat – együttműködve az FTC női kézilabdázóival – a Népligetben is fogadhasson ellenfelet.