Atlétika

Kolinban Budapest csapatát ünnepelték

A Visegrádi négyek (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) U20-as atlétikai versenyét első alkalommal rendezte a Prága melletti Kolin városa, melyre Magyarország képviseletében Budapest csapata kapott meghívást. A város, Mgr. Vít Rakusan polgármester vezetésével mindent megtett egy sikeres versenysorozat beindítása érdekében.

A nemzetközi eseményen a közel 50 fős küldöttségünk szép sikert ért el csapatversenyben, a fiatal atlétáink kiváló egyéni eredményeinek köszönhetően

A Magyar Atlétika Szövetség (MASZ) honlapjának beszámolója szerint Úú pálya várta a résztvevőket, a verseny védnökének megnyerték Jarmila Kratochvilovát, a 800 m-es síkfutás világcsúcstartóját, aki a város vezetőivel együtt nézte végig a fiatalok versenyét.

A Budapesti Atlétikai Szövetség nem csak résztvevője volt a megtisztelő nemzetközi programnak, hanem egyben társpályázója is.

A fiatal magyar atléták kiváló egyéni eredményeinek, az egyéni csúcsoknak, győzelmeknek és a jó csapatszellemnek köszönhetően a közel 50 fős küldöttség a pontversenyben 22 ponttal előzte meg a második helyezett lengyel csapatot és 82 ponttal a hazai együttest.

"Budapest válogatottja márciusban – hét ország  csapata előtt -  első helyet szerzett Dortmundban, a fedett pályás nemzetközi versenyen, majd az Öt Főváros Versenyén Pozsonyban is, így a sorba jól beillik a kolini Visegrádi négyek versenye – mondta a sikerekről Sátor László főtitkár a masz.hu-nak. - Reménykedünk benne, hogy a lendület kitart, és a 20. jubileumi alkalommal szeptember 10-én megrendezésre kerülő Majano-i nemzetközi versenyen  - a tavalyi évhez hasonlóan - ismét az élen tudunk végezni az olasz tartományi válogatottak és meghívott külföldi csapatok előtt."

"Idén a Budapesti Atlétikai Szövetség hat külföldi versenyen vett részt, erőnknek és lehetőségeinknek megfelelően nemzetközi versenylehetőséget próbálunk biztosítani fiataljainknak, gyakorlatilag gyermek korosztálytól az U20-as korosztályig – folytatta a főtitkár. -  Fontosnak tartjuk, hogy ne csak a kiemelt válogatott viadalokon, világversenyeken találkozzanak legjobbjaink külföldi atlétákkal, hanem a különböző szintű eseményeken nemzetközi tapasztalatokat is szerezzenek."

A magyar győztesek:
Nők:
400 m: Lóránt Lilla (92) 56,91 mp
1500 m: Kenesei Zsanett (93) 4:57,72 perc
100 gát Juhász Lilla (93) 14,28 mp
Magasugrás: Czuth Réka (94) 168 cm
Rúdugrás: Horváth Felícia (93) 390 cm
4x100 m női váltó: 48,18 mp
Férfiak:
110 gát: Gönczöl Máté (92) 14,31 mp
Távolugrás: Kiss Viktor (94) 693 cm
Diszkoszvetés: Huszák János (92) 52,39 m
Gerelyhajítás: Gulyás Tamás (93) 60,45 m