Atlétika vb

Farkas Györgyi 24. helyen végzett hétpróbában

  • MTI
megosztom

Farkas Györgyi kiváló 800 méterrel zárta a hétpróbázók keddi versenyét, melyben a 24. lett a tegui szabadtéri atlétikai világbajnokságon.

A magyar többpróbázó - a vb honlapjának tanúsága szerint - 2:14.33 perccel idei legjobbját futotta a zárószámban, s az ezért kapott 902 ponttal 5784 pontot gyűjtve tudta le a két napot.

"Az Universiadén megbetegedtem, a gyomrommal volt baj, ott nem is tudtam indulni - nyilatkozta Farkas a magyar szövetség MTI-nek küldött beszámolójában. - Az általános közérzetem már nem annyira rossz, de a betegség hatása akkor jött elő, amikor maximális teljesítményt kellett nyújtani, és főleg erőre volt szükség. Összességében gyengének éreztem magam, hiányzott belőlem a robbanékonyság is. Ennek ellenére örülök annak, hogy magasban és 800 méteren idei legjobbamat értem el, megközelítve az egyénimet."

Ahogy az a 800 m előtt szinte biztosra vehető volt, a brit Jennifer Ennis nem tudta megvédeni világbajnoki címét, mivel esélye sem volt 9 másodperccel legyőzni az orosz Tatyjana Csernovát, aki végül 6880 ponttal szerezte meg az aranyérmet.

megosztom